Başkan Demir Çömlek Yaptı

TAKİP ET

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da 10-17 Mayıs tarihlerinde OMÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek KOÇ SPOR FEST'in tanıtım toplantısında konuştu.

19 Mayıs 1919’un 100'üncı yılı etkinlikleri kapsamında 10-17 Mayıs tarihlerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) gerçekleştirilecek olan 16'ncı Koç Spor Fest Üniversite Oyunları(KOÇ SPOR FEST) basın toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "KOÇ SPOR FEST'in Samsun’da yapılıyor olması şehrimiz için büyük bir şans” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK FESTİVALİ

Koç Holding’in üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali olan KOÇ SPOR FEST için OMÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde, Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. 
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, organizasyonun önemine değinerek, "Türkiye'nin en büyük gençlik festivali olan ve 26 bini aşkın sporcunun mücadele ettiği KOÇ SPOR FEST Üniversite Spor Oyunları, ortaya koyduğu rekabet, bir araya getirdiği dostluk gibi kavramlarla da çok önemli olmayı başarmıştır. İşte böylesine önemli bir gençlik şölenine ülkemizin müstesna kenti Samsun, 10-17 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 100'üncü yılında, geleceğimizin yegane emanetçisi olan gençlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

SPORCULARA BAŞARI, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Sporun şehir ve ülkeler için en güçlü tanıtım unsuru olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Bundan dolayıdır ki, ülkeler spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için aday olurlar ve büyük gayret sarf ederler. Bu açıdan bakıldığında da KOÇ SPOR FEST Üniversite Spor Oyunları'nın Samsun’da yapılıyor olması şehrimiz için büyük şanstır. Bu vesile ile bu büyük spor organizasyonunun Samsun’da yapılmasına karar veren Üniversite Sporları Federasyonu'na, sponsor olmak sureti ile organizasyonun büyüme ve markalaşmasına büyük katkı sunan Koç Holding yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerin ışığında, 120 üniversiteden 4 bin 500 sporcumuzu Samsun’da ağırlayacak olmanın heyecanını şimdiden sizlerle paylaşıyor, 8 gün boyunca tatlı bir rekabet yaşatacak olan tüm gençlerimize şahsım ve Samsun halkı adına başarılar diliyor, bu önemli organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olanlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

OMÜ’de gerçekleştirilecek olan KOÇ SPOR FEST Üniversite Spor Oyunları'nın toplantısına ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel ve sporcular katıldı.


 
TANITIM GÜNLERİ'NDE 'ÇÖMLEK' MERAKI

Basın toplantısı sonrası Vali Osman Kaymak, Başkan Mustafa Demir ve beraberindekiler, 14'üncü OMÜ  Tanıtım Günü Etkinliği’ne katılarak buradaki stadları gezdi. Gezi sırasında öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Demir, selfi isteklerini de geri çevirmedi. Ardından çömlek yapılan masadaki makinenin başına geçen Başkan Demir, çamura şekil vererek, çömlek yapmayı denedi.

Mustafa Demir