Başkan Demir, Samsun ümidin,İnancın Başarının Şehridir

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs 1919'un 100.yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada, "Samsun ümidin, inancın ve başarının şehridir. Tarihe altın harflerle nakşedilen ilk adımın atıldığı, muazzam mücadelenin yüzüncü yılında Samsun'da belediye başkanlığı yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum" dedi.

Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs 1919'un 100.yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'de konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milli mücade ruhunda Samsun'un önemli bir yerinin olduğunu belirtti.
 TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI 

Samsun'un Türkiye'nin kurtuluşunu müjdeleyen bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Demir, "Tütün İskelesi'nde 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk'ün ana yurdu Anadolu'yu işgal etmek isteyen güçlere karşı İstiklal mücadelesinin ilk adımı attılar. Atılan bu adım bu büyük milletin asaletinin azmin,  kararlılığın, cesaretin ve kahramanlığın  atılan adımıydı. Asırlardır hür yaşamış bir milletin, tüm dünyaya bir kez daha ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım haykırışının bir ifadesiydi. O adım Amasya, Erzurum ve Sivas kongrelerinde ortaya koyulan zulme işgale ve sömürgeye meydan okuyan hür iradenin ilk adımıydı. Tarihe altın harflerle nakşedilen bu ilk adımın atıldığı , muazzam mücadelenin yüzüncü yılında Samsun'da belediye başkanlığı yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Samsun Türkiye'nin kurtuluşunu müjdeleyen bir şehirdir. Bugün bu topraklarda başımız dik ve onurlu yaşıyorsak 100 yıl önce bu şehirde kıvılcımı tutuşturulan İstiklal ruhu sayesindedir. Samsun ümidin, inancın ve başarının şehridir. İşte aradan geçen 100 yıl sonra tüm Samsunlular  aynı ümidi aynı inancı aynı tazele ile ve heyecanla birlikte yaşamakta. 19 Mayıs 1919'da ruhu ilk günkü gibi taze ve diridir. 2023 hedeflerine doğru büyük bir hızla birası ilerleyen ülkemizin en önemli itici gücü de işte budur . Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkesi ve milleti için şahadete yürümekte tereddüt etmemiş tüm şehitleri rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" diye konuştu. 

kaynak:samsungazetesi

Mustafa Demir