Başkan Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

TAKİP ET

Son dakika Haberleri : Asgari ücret görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geldikleri noktayı görelim, inşallah jestimizi yaparız" dedi.

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri aralık ayı itibari ile başladı. Yaklaşık 7 milyon çalışan görüşmelerden çıkacak sonucu beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretle ilgili açıklama geldi. Erdoğan, "Geldikleri noktayı görelim, inşallah jestimizi yaparız" dedi.


İsviçre ve Malezya temaslarını tamamlayarak dün yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuala Lumpur'dan ayrılmadan önce medya yöneticilerinin sorularını cevaplandırdı.

"TARAFLARI MEMNUN EDECEK BİR ADIMI ATARIZ"
Asgari ücret konusunda hep hassas oldunuz. Şimdi hükümet-işçi- işveren kesimleri son tur görüşmelere başladı. Ama bu konuda genellikle hep sizden bir son jest beklenir. Asgari ücret konusunda müjdeniz olacak mı? sorusuna başkan Erdoğan, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." dedi.

Erdoğan asgari ücret