Başkan Genç: Her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı var

TAKİP ET

Hayvan Hakları Federasyonu yönetimini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hayvan haklarını korumak dinimizin ve medeniyetimizin gereğidir. Biz medeniyetimizden kalan anlayışı Canik olarak devam ettiriyoruz" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat ve federasyon temsilcileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Federasyon Başkanı Şenpolat, hayvan haklarına verdiği önem ve kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederken, Başkan Genç, sokak hayvanlarının refahını sağlamak adına çok sayıda çalışma yürüttüklerini belirterek, hayvan hakları ile ilgili derneklerle işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

'STK'LARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ'
Her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak hayvan haklarını çok önemsiyoruz. İnsanoğlu kendisiyle dünyayı paylaştığı hayvanların yaşam hakkını korumalıdır. Hayvan haklarının korunması konusunda özveri ile çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yapmış oldukları faaliyetleri destekliyoruz. Bu konuda bir çok çalışma yürütüyoruz ve hayvan hakları ile ilgili derneklerle işbirliği içinde oluyoruz" dedi.

HAYVAN HAKLARI EL KİTAPÇIĞI
Duyu ve hareket yetenekleri olan, sevinip, üzülen, acı çeken hayvanların da en az insanlar kadar bu dünyada yaşam hakkı bulunduğunu belirten Genç, "Onların hakkını gözetmek, onlara daha iyi yaşam koşulları oluşturmak bizlerin görevidir. Toplumda hayvan sevgisini aşılamak, hayvanların toplumumuzla iç içe yaşamasını sağlamak, hayvanlara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla HAYTAP ile birlikte Türkiye'de ilk kez hayvan dostlarına rehber olabilecek el kitapçığı çıkardık. Bu kitap Türkiye genelinde dağıtıldı ve çok beğenildi" diye konuştu.

SU KABI VE MERHAMET YUVALARI
Doğadaki hayvanları korumak için bir çok çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Yaptığımız çalışmalarla diğer belediyelere örnek oluyoruz. Sıcak yaz aylarında bir çok noktaya sokak hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamaları için otomatik su kapları koyuyoruz. Yine kışın doğadaki kuşlar için ağaçlara merhamet yuvaları yerleştiriyoruz. Aslında biz bunları dinimizin ve medeniyetimizde de olan bir anlayışı yerine getiriyoruz.  Ayrıca yoğun kar yağışlarında doğaya yem bırakıyoruz. Bundan sonra da hayvanların yaşam standardını iyileştirmek için hayvan sever kardeşlerimizle işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat’a seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.