Başkan Genç, karne heyecanına ortak oldu

TAKİP ET

Canik'te 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi tamamlanırken, Başkan Osman Genç de, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Kapanış zilini çalan Genç, karne hediyesi olarak çocuklara Canik Oyuncak Müzesi'nin yarı yıl tatilinde ücretsiz olacağını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının yarı yıldöneminin sona ermesi nedeniyle bir çok okulda düzenlenen karne törenine katıldı. Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu, Ziya Esen Anaokulu, Şerife Bacı Anaokulu ve Özel Artı Bilgi Koleji'nde düzenlenen karne törenlerinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, onlarla bol bol sohbet etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Fatih İmam Hatip Ortaokulu Zekeriya Özkan'ın da yer aldığı törenlerde, öğrencilere karnelerini ve ödüllerini veren Başkan Genç, "Yeni Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz. Çocuklarımız ve gençlerimizden isteğimiz yerli ve milli hafızaya sahip olmalarıdır" dedi.

EĞİTİME 200 TL'LİK YATIRIM

Eğitime bugüne kadar fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "Çocuk ve gençlerimiz için kültür ve eğitim merkezleri yaptık. Bugün Canik'te hayata geçirdiğimiz eğitim, kültür, sanat, spor alanlarındaki tesislerimizden 5 binin üzerinde çocuk ve gencimiz yararlanmaktadır. Ayrıca ilçemizde eğitim altyapısı sorununu çözdük. Daha önce 7 olan eğitim yuvası sayısını 42'ye yükselttik. Okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini giderdik" diye konuştu.

YERLİ VE MİLLİ OLMAK ÖNEMLİ

Çocukların Türkiye'nin istikbali ve en büyük zenginliği olduğunu vurgulayan Genç, "Gençlerimiz sadece okulda okumakla yetinmemeli, dünyadaki gelişmeleri de iyi okumalıdır. Bizim gençlerimizden beklentimiz vatanına, milletine, ülkesine hayırlı, vatanperver, milli ve yerli bireyler olmalarıdır. Şunu unutmamalıyız ki, kariyerden çok milli ve yerli olmak daha önemlidir. Bizler de yaptığımız yatırımlarla gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE NASİHAT

Öğrencilere yarı yıl tatilini iyi değerlendirmeleri nasihatinde de bulunan ve velilerden çocuklara karşı anlayışlı olmalarını isteyen Başkan Genç, “Çocuklarımız yarı yıl tatilini sadece tatil olarak ya da internet başında geçirilecek zaman olarak görmemelidir. Eksiklikleri gidermeleri, bol bol sportif sanatsal faaliyetlere katılmaları açısından bir fırsattır. Velilerimizin çocukların başarıları ne olursa olsun onları kırmadan incitmeden eksikliklerini gidermek için anlayışlı olmaları lazım. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bütün eğitimcilerimiz yarı yıl boyunca geleceğimiz olan çocuklarımız için emek sarfetti. Tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARNE HEDİYESİ OYUNCAK MÜZESİ

Canik Belediyesi olarak çocuklara bir de hediyeleri olduğunu belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde Karadeniz'in tek ve Türkiye'nin en büyük Oyuncak Müzesi'ni yaptık. Buradan çocuklarımıza karne hediyesi olarak bir müjde vermek istiyorum. Samsun’daki tüm çocuklarımıza karne hediyesi Canik Oyuncak Müzesini hediye ediyoruz.15 günlük yarı yıl tatili boyunca tüm çocuklarımız Oyuncak Müzesi'ni ücretsiz olarak gezebilir. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

KARNELERİNİ DAĞITTI

Konuşmasının ardından Başkan Osman Genç, öğrencilere karnelerini ve takdir, teşekkür belgelerini dağıttı. Öğrenciler, sevgi gösterisinde bulundukları Başkan Genç ile bol bol fotoğraf çekindi. Başkan Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törenin ardından Ziya Esen Anaokulu, Şerife Bacı Anaokulu ve Özel Artı Bilgi Koleji'nde düzenlenen karne törenlerine de katılarak, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.