Başkan Genç KÖYTÜR'ü ziyaret etti

TAKİP ET

Samsun'da ekonomik açıdan zor günler geçiren KÖYTÜR'ü ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Firmaların batması demek, şehirde oluşacak diğer markalara da kötü örnek olur. Önümüzdeki 5 yılı heba etmek istemiyorsak bu şehrin markalarına sahip çıkılmalıdır' dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, KÖYTÜR'ün Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki üretim yerini ziyaret etti. Burada firma yetkilileri ile görüşen Başkan Genç, KÖYTÜR'ün durumu ve çalışmaları hakkında bilgi alırken, çalışanları da ziyaret etti. KÖYTÜR'ün durumunun Samsun'un genel durumunu yansıttığına işaret eden Genç, "Firmaların batması demek, şehirde oluşacak diğer markalara kötü örnek olur. Önümüzdeki 5 yılı heba etmek istemiyorsak markalarımıza sahip çıkılmalıdır.Samsun'da özel sektörün önünü mutlaka açmalıyız. Samsun ancak özel sektörle büyür" dedi.

 

‘BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ’

Ticaretin gelişmesinin şehrin istihdamına yansıyacağına vurgu yapan Genç, "Ticareti herkese yayarsak, riski de herkese yaymış oluruz. Bunu ancak el ele vererek, birlikte başarabiliriz. Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda bunu Samsun olarak başarmak zorundayız. Biz bu şehrin vatandaşları, sivil toplum örgütleri, işadamları, milletvekilleri, yerel yöneticileri birlikte güçlüyüz. Bu birliktelikten birisi eksik olduğu zaman bu şehrin birşeyleri mutlaka eksik kalır. Onun için mutlaka herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

'SAMSUN ÜRETEN ŞEHİR OLMALIDIR'

Artık şehirlerin 19 ve 20. yüzyıl alışkanlıklarıyla yönetilemeyeceğine de vurgu yapan Genç, "Şehirleri ileriye taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Dünya artık çok küçük. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler yarışıyor. Yol-kaldırım dönemi bizle birlikte bitti. Biz işsizliği azalttıysak, gelir seviyesini yükselttiysek başarılıyız. Yani bu devirde ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Samsun da üreten bir şehir olmalıdır" şeklinde konuştu.

'ÖZEL SEKTÖRÜN YÜKÜNÜ HAFİFLETMELİYİZ'

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve AK Parti'nin ortaya koyduğu 2023 hedefinin sadece sloganlaşmış bir hikayenin öyküsü olmadığını belirten Genç, "Samsun'u uluslararası yapma noktasında bu şehirde yaşayan herkes, özellikle de yerel yöneticiler enerjilerini birleştirmelidir. Anadolu'nun Avrupa ve Karadeniz ülkelerine açılan kapısı konumundaki Samsun'un potansiyelini değerlendirmek hepimizin görevidir. Bizler, özel sektörün omuzlarındaki yükü hafifletmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

'SAMSUN DÜNYAYLA BÜTÜNLEŞMELİDİR'

Canik'te özel sektörün önünü açan anlayışları sonucu ilçeye önemli özel yatırımları çektiklerini dile getiren Genç, şunları söyledi: "2023 hedefi dünyadaki 10 büyük ekonominin arasına girme mücadelesinin simgesidir. Globalleşen dünyada artık içe dönük hizmet vermemiz mümkün değil. Bu gerek şehir olarak, gerekse şehirdeki hizmet sektörleri olarak yönümüzü dünyaya çevirmeli ve uluslararası pazarlara ve yatırımlara yönelik çalışmalar yapmalıyız. Samsun dünyayla bütünleştiğinde bu halkımızın da, ticaretçimizin de, esnafımızın da, yatırımcımızın da kazanması demek."