Başkan Genç, şehit ailelerini unutmadı

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin ailelerini unutmadı. Başkan Genç, eşi Nimet Genç ile birlikte ziyaret ettiği şehit ailelerinin hatırını sordu, hayır dualarını aldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan ayında şehit aileleriyle buluştu. Çatalarmut Mahallesi’nde Şehit Mesut Yılmaz’ın ve Selahiye Mahallesi’nde Şehit Gökhan Bayram’ın ailelerini eşi Nimet Genç ile birlikte ziyaret eden Başkan Genç, şehit ailelerinin hatırını dinledi, hayır dualarını aldı. Şehitlerin ailelerinin önce Allah'a sonra kendilerine emanet olduğunu belirten Başkan Genç, "şehitlerimize karşı vefa göstermemiz bizim görevimizdir. Şehitlerimizin ailelerine ziyaretlerde bulunuyoruz. Siz bir evladınızı şehit verdiniz ama milyonlarca evladınız oldu. Bu vatan için kanını dökmüş, canını vermiş kıymetli şehitlerimizin aileleri bizin emanetimizdir" dedi.

'MİNNET BORCUMUZ VAR'
Vatan sevdalısı şehitlerin sayesinde rahat yaşadıklarını ifade eden Başkan Genç, "Bu vatan üzerinde yaşayan herkesin şehitlerimize minnet borcu vardır. Onlar bizim geleceğimiz için, bu vatanın bekası için canlarını hiç çekinmeden verdiler. Bizim onlar için, onların aileleri için yaptıklarımız, onların bu vatan için yaptıklarının yanında hiçbir şey ifade etmez. Elbette onları geri getiremeyiz ama en azından onların ailelerinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Biz, şehitlerimizle ve onları yetiştiren aileleriyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

GENÇLERİMİZE REHBERLİK EDECEK'
Şehitlerin borcunun asla ödenemeyeceğini ifade eden Genç, "Biz şehitlerimizi vatan toprağına değil, vatan aşkıyla çarpan yüreklerimize gömdük. Şehitlerimizin isimlerini tesislerimizde yaşatıyoruz, gençlerimiz şehitlerimizin isimleriyle, değerlerimizle büyüyor. Şehitlerimizin kahramanlığı bizlere ve gençlerimize rehberlik edecek. Onlar bu vatan için, gelecek nesillerimiz için canlarını seve seve verdiler. Bizler ve evlatlarımız da bu vatanı daha güzel yerlere getireceğiz. Şehitlerimizin gözü arkada kalmayacak. Rabbim onlardan razı olsun. Vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİNE KUR’AN VE TÜRK BAYRAĞI
Şehit aileleri de Ramazan ayında kendilerini unutmayarak ziyaret eden ve hatırlarını soran Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, ziyaret sonunda şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.