Başkan Genç: Yarınımızı inşa ediyoruz

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yollara, kaldırımlara ayırdığımız paradan daha çok eğitim, kültür, sanat ve spora yatırım yapıyoruz. Sadece fiziksek değil, zihinsel ve kültürel dönüşümle yarımızı inşa ediyoruz" dedi.

Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne yapılan Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağı'nda kadın kursiyerler ve öğretmenlerle buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı buluşmada kadınlarla sohbet eden Başkan Genç, en büyük yatırımı eğitim ve kültüre yaptıklarını söyledi. Amaçlarının fiziksel dönüşümden öte zihinsel ve kültürel dönüşümü sağlamak olduğuna dikkat çekti.

'YAŞADIĞIMIZ ÇAĞI DOĞRU OKUMALIYIZ'

Dünyanın önemli ve zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Anne-babalarımızın bu süreci doğru okuması gerekiyor. Yaşadığımız çağı doğru anlamamız lazım. Doğru anlarsak çocuklarımızı da doğru yetiştiririz. Geçmişimizi bugüne güncelleyerek yarınımızı inşa etmek zorundayız. Dolayısıyla sadece fiziksek değil, zihinsel, kültürel dönüşümü de amaçlıyoruz. Bu nedenle eğitim, kültür, sanat ve spora önem veriyoruz. Yollara, kaldırımlara ayırdığımız paradan daha çok yatırımı eğitim, kültür, sanat, spora yapıyoruz" dedi.

'TESİSLERDEN 20 BİN İNSAN YARARLANIYOR'

Bir Müslüman'ın yaşadığı çağı doğru okumadığı takdirde doğru işler yapamayacağını belirten Başkan Genç, "Dünya bir köy ve bu yaşadığımız dünyayla ilgili bir fikrimiz olmalıdır. Anne ve babalara önemli görevler düşüyor. Hanım konaklarımızı inşa ederken altında yatan amaç buydu. İnsanımızın ayağına gitmek için mahallelerimize hanım konaklarımızı yapıyoruz. Bir çok mahallemize bir tane yetmiyor, ikinci, üçüncüsünü yapıyoruz. Bu tesislerimizden 12 bin kadınımız yararlanıyor. Eğitim, kültür tesislerimizden 5 binin üzerinde çocuğumuz yararlanıyor. Yine 3 bin 500 gencimiz tesislerimizde spor yapıyor. Toplamda 20 binden fazla insanımıza dokunuyoruz" diye konuştu.

'SAĞLAM AİLE, SAĞLAM TÜRKİYE'

En büyük düşmanın cehalet olduğuna da işaret eden Başkan Genç, "İnsanlarımızı bilgiyle donatamazsak geleceğimizi doğru kuramayız. Bu nedenle ailelerimizi önemsiyoruz. Ailelerimiz sağlam olursa, Türkiye'miz sağlam olur. Aileyi sağlıklı kılmak için alenin en temel taşı olan anneden başlıyoruz. Anneler ne kadar bilgiyle donatılırsa, çocuklarımız da o kadar sağlıklı olur. Bu yaptığımız tüm yollardan, binalardan çok daha önemli. Göreve başladığımızda Canik'te sadece 7 tane okul vardı. Bugün 42 tane okulumuz var. Çocuklarımızın daha kaliteli şartlarda eğitim alması için çalışıyoruz. Çocuklarımız bilişimi daha çok kullanmalı. Bütün gayretimiz bu yönde" şeklinde konuştu.