Başkan Genç'ten çocuklara anlamlı hediye

TAKİP ET

Eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulu da kapılarını miniklere açtı. İkinci dönemin ilk gününde minik öğrencilerle biraraya gelen Başkan Genç, 'Rahmetli annemin adını yaşatacak olan okul çocuklarımıza armağan olsun' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından başlatılan "81 İlde 81 Anaokulu" kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesinde bağışçı olarak rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırılan anaokulu hizmete girdi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Ayşe Aykaç Anaokulu da miniklerin sesleriyle şenlendi. İkinci dönemin ilk gününde öğrencilerle biraraya gelen ve okulu gezen Başkan Genç, minik öğrencilerin de sevgi gösterisiyle karşılaştı. 

EĞİTİM, GELECEĞİN ANAHTARIDIR

Eğitimin, geleceğin anahtarı olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Bugün Canik 7'den 77'ye herkesin eğitim adına yararlanacağı tesis ve merkezlerle öne çıkıyor. Bu manada geleceğimiz adına anaokullarını çok önemsiyoruz. İlçemizin bir çok merkezine yaptığımız kreş, anaokulu ve sıbyan mekteplerine yenilerini ekliyoruz. Rahmetli annem adına inşa ettiğimiz anaokulu, inanıyorum ki bu bölgede yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkı sağlayacaktır. Rahmetli annemin adını yaşatacak olan okul çocuklarımıza armağan olsun. İlçemize, şehrimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME

Eğitime yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 14 yılda en öncelikli ve en büyük yatırımları eğitime yaptık. Bugüne kadar gerek fiziki, gerek teknolojik ve gerekse arsa tahsisi olmak üzere eğitime 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Eğitim yatırımlarına öncü olduk. Bugün Canik 7'den 77'ye herkesin eğitim adına yararlanacağı tesis ve eğitim yuvalarıyla öne çıkıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Donanımlı bir gençlik için maddi, manevi yatırımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.