Başkan Gürkan: Orta Doğu'dan Elinizi Çekin

TAKİP ET

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Orta Doğu'dan Elinizi Çekin" diyerek katil İsrail devletini kınadı.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Gelişmiş ülkelerin Orta Doğu’da kendi çıkarlarını oluşturabilmek adına sürdürdüğü vekalet savaşları bölgeye kan ve gözyaşı getirmekte, masum insanların hayatını kaybetmelerine sebebiyet vermektedir.

Orta Doğu Yeni Silah Teknolojilerinin Denendiği Bir Açık Laboratuvara Dönüşmüş Durumdadır

Gelişmiş ülkelerin, dünyanın bilinen petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde altmışının bulunduğu Orta Doğu coğrafyasında egemen olmak istemesi, sıcak denizleri kontrol edebilme arzusuyla bölge insanını hiçe sayarak yaratılan savaşlar ve çatışmalar sonucunda Orta Doğu gelişmiş ülkelerin yeni silah teknolojilerini denediği bir açık laboratuvara dönmüştür.

Kabul Edilemez

ABD’nin Kudüs’ün tamamını “İsrail’in başkenti” olarak tanıyıp büyükelçiliğini resmen Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması bölgede huzursuzluğu artıran, provakatif bir girişim olup, asla kabul edilemez.

İsrail Uluslararası Mahkemelerde Yargılanmalıdır

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlilere karşı İsrail tarafından gerçek mermilerle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, aralarında çocukların da olduğu 59 kişi hayatını kaybetmiş, 2700 Filistinli yaralanmıştır. İsrail Uluslararası Mahkemelerde bunun hesabını vermelidir.

Orta Doğu’ya Barış Bir An Önce Gelmelidir

Bölgede yaşanan savaşlar ve çatışmaların bitirilebilmesi için, bölgeye kalıcı bir huzur ortamının getirilebilmesi için uluslararası kuruluşlar ve bölge ülkeleri bir araya gelmeli, kalıcı barışın sağlanması gerekmektedir."