Başkan Kul istiridye mantarı üretim tesisini gezdi

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin Söğütlü mahallesinde kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Başkan Kul, 'Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimiz, her zaman baş tacımız olmuştur' dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçenin Söğütlü mahallesinde istiridye mantarı işletmeciliği yapan Terme Amazon Mantar ve Tarım Ürünleri tesisini ziyaret etti. Başkan Kul’a tesisi gezdiren Kemal Bülent Özdemir Başkan Kul’a yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

PAZARLAMA SORUNU YOK

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Kul’a teşekkür eden Özdemir, “ 800 metrekarelik serada çalışmalarımız devam ediyor. 4 mevsim ürün yetiştirebiliyoruz ve satabiliyoruz. Kesinlikle pazarlama sorunumuz yok. Bu işe girmek isteyen tüm vatandaşlarımıza her konuda katkı ve destek de sağlıyoruz" dedi.

EK GELİR KAPISI

Özellikle dar alanda üretimi yapılan istiridye mantarından bölge halkının ciddi kazanç elde ettiğine dikkati çeken Başkan Kul, fındığın yanında ek gelir arayışını sürdüren üreticilerin, dar alanda oldukça yüksek getirisi olan ve pazarlama sıkıntısı bulunmayan istiridye mantarına yöneldiğini dile getirdi.

İSTİHDAM VE EKONOMİYE KATKI

Üretimin yaygınlaşmasının istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Kul, “İstiridye mantarı Termemizin ekonomik değeri olan yeni ürünü. Bölgemizde diğer tarımsal faaliyetlerin gelişimine paralel olarak mantar üretiminin de bu tür üretim tesislerinin kurularak yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hepimizi fazlasıyla memnun etmektedir. Bu faaliyetler inşallah kısa zamanda bölgemizi tarımsal alanda daha da ileri noktalara getirecektir. Ayrıca, yeni iş kapılarının açılmasıyla yöre halkının istihdamına da önemli katkılar sunacaktır. Bu anlamda, bu tür çalışmaları önemsiyor ve bölgemizde daha da yaygınlaşmasını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum.  Böyle bir tesisi ilçemize kazandıran kardeşlerimi tebrik ediyor, bereketli üretimler diliyorum” diye konuştu.