Başkan Kul mahalle muhtarları ile buluştu

TAKİP ET

Terme Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Buluşmalar toplantısında ilçedeki muhtarlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti iktidarı ile büyük düşünerek ilçede ilkleri yaşattıklarını ifade ederek, ilerleyen dönemlerde daha da büyük hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yerel buluşmalar toplantıları kapsamında iki gurup halinde mahalle muhtarlarını ağırladı. Muhtarların tamamının katıldığı toplantıda mahallelerin ve muhtarların sorunları konuşuldu. Toplantıdan önce Başkan Kul, muhtarlara belediye hizmetleri ile ilgili yatırımlarını göstermek ve bilgilendirmek amacıyla otobüsle Terme turu düzenleyerek muhtarlara ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

Terme merkezde yapılan çalışma ve hizmet alanlarının ziyaret edilmesi ile başlayan tur, Hüseyinmescit, Bağsaray, Evci, Sakarlı, Kozluk mahallerinin gezilmesinden sonra yeni kurulan belediye fen ve temizlik işleri şantiyelerinin gezilmesi ile son buldu. Yerel Buluşmalar İstişare toplantısından  önce Terme Belediyesi’nin yaptığı hizmetler slayt eşliğinde anlatıldı.

MUHTARLARIMIZIN PAYI BÜYÜK

Kozluk Tirit evinde yapılan toplantıda Başkan Kul, muhtarların kendilerinin mesai arkadaşları olduklarını gördüklerini ifade ederek: “Muhtarlarımızı mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Mahallelerimizdeki sıkıntılardan muhtarlarımız aracılığıyla haberdar oluyoruz. Terme Belediyesi olarak güzel ve büyük hizmetler yapıyorsak bu başarıda muhtarlarımızın da payı büyüktür. Sizler mahallelerinizde bizim gözümüz, kulağımızsınız. Bizim göremediklerimizi, duyamadıklarımızı sizler vasıtasıyla öğreniyoruz ve bu doğrultuda da hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bundan dolayı tüm muhtar arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TERME’DE İLKLER YAŞANIYOR

Hizmet anlamında Terme’de Ak Parti iktidarı ile büyük düşünerek ilklerin yaşandığına dikkati çeken Başkan Kul, “Hatırlayacağınız gibi 2014 ve 2015 yıllarında ilçemizde sel felaketleri yaşadık yine 2016 yılında ilçemizin evci bölgesinde bir sel felaketi yaşandı. Terme Çayının ilçemiz Köybucağı Mahallesi mevkiinde Taşkın Öteleme ve depolama alanı kuruluyor. Bu proje Türkiye’de ilk defa DSİ tarafından Terme’de yapılıyor. Yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı, Trafo merkezi inşaatı devam ediyor. Yine Terme’de 110 dönüm alana kurulacak yeni sanayi sitesinde çalışmalar başladı. Termemizde artık bir tabiat parkımız var. Projelerimiz ver ve hepsini bir bir yerine getireceğiz. Yeter ki hemşerilerimiz bize dua etsin, güvensin. Terme’de ilkler yaşanmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Slayt ın izlenmesi ve başkan Kul’un konuşmalarının ardından tüm mahalle muhtarları da söz alarak hem mahallelerinin sorunlarını, hem de teşekkür ve taleplerini Başkan Kul’a iletti.