Başkan Kul'dan cami inşaatında incelemelerde bulundu

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Camilerimiz manevi, sosyal ve kültür hayatımızın merkezidir. Bizler için geleceğimiz için ve devletimizin bekası için camilerimiz ve din görevlilerimiz toplumumuzun mihenk taşıdır. 15 Temmuz akşamı halk, selalarla sokağa çıktı ve darbe girişimine, 'dur' dedi" diye konuştu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kocamanbaşı mahallesinde yapımı devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan yardımcısı Sezai Uzun’un eşlik ettiği ziyarette başkan Kul mahalle muhtarı Metin Çetinkaya’dan inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldı, mahalle halkı ile sohbet etti.


MİLLİ KÜLTÜR OCAĞIMIZ
Başkan Kul, camilerin İslamiyet'in sembolü olduğunu belirterek, “Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. Bizlerde Belediyemiz imkanları dahilinde ibadethanelerimize ve eğitim kurumlarımıza destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız. İlçemizin birçok camisinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Diğer çalışmalarına destek ve katkı verdik. Bu camimizin yapımında katkısı olan ve olacak hayırseverlerin Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.


TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA DEVAM
İlçede vatandaşların sağlıklı huzurlu ve mutlu bir şekilde ibadetlerini yerlerini getirmesini sağlamak adına İbadethanelerde temizlik hizmetine devam ettiklerini söyleyen Kul“ Temizlik İmandan gelir. İslam dininde temizliğe verilen önem hem ayetlerde hem hadislerde hem de kültürümüzde çok net bir şekilde ortadadır. Biz İmanın yarısı temizlik diyoruz. İlçemizde 250 adet Cami, 28 Kuran Kursu ve 6 Cem evi bulunuyor. Camilerimizin Kuran Kurslarımızın ve Cem Evlerimizin temizliğini kurduğumuz İbadethane Temizlik Ekibi İle tamamladık. Artık periyodik olarak ihtiyaç önceliğine göre ilçelerimizdeki ibadethanelerimizin temizlik hizmetleri sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.


15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ
Konuşmasında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Kul, "O gece darbe girişimine camilerin minarelerinden yükselen selalarla halkımız darbeye geçit vermedi. Buradan kahraman din görevlisi kardeşlerime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.