Başkan Kul'dan muhtarlara ofis sözü

TAKİP ET

Terme'deki mahalle muhtarları '19 Ekim Muhtarlar Günü' dolayısıyla Belediye Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Terme Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Mehmet Özmen ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla mahalle muhtarları ile birlikte Terme Belediye Şenol Kul’u makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Belediye Başkanı Şenol Kul, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Belediye ve muhtarlar arasındaki yakın işbirliğinin öneminin konuşulduğu toplantıda, Başkan Kul muhtarlara ofis sözü verdi.

MUHTARLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUM

Kendisinin de muhtar çocuğu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kul “Benim babam da Kozluk mahallemizde 10 yıl muhtarlık yaptı. Muhtarlığın ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. O yıllardan bugüne kadar çok şey değişti. Muhtarlarımız hem milleti hem de devleti temsil ediyor. Yavaş yavaş muhtarlık müessesi de kurumsallaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ da muhtarları çok önemsiyor. Bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyor, halkımızın oylarıyla işbaşına gelen muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. “ Dedi.

MUHTARLIK OFİSLERİ KURACAĞIZ

Terme Belediyesi olarak yapılacak projelere bağlı olarak ihtiyaç olan mahallelerde uygun yer tespiti yapıldıktan sonra muhtarlık ofisleri yapımına yardımcı olacaklarını söyleyen Kul “Muhtarlarımız mahallelerimizin seçilmişleri. Tıpkı belediyeler gibi onlar da hizmet noktalarından bir tanesi. Mahalle halkının ilk uğradığı yer. Muhtarlarımızın daha rahat imkanlarda çalışması ve vatandaşlara olan hizmetlerini kolaylaştırmak adına böyle bir çalışmayı öngörüyoruz. Muhtarlarımızın daha rahat koşullarda vatandaşlara hizmet vermesi için merkez den başlamak üzere muhtarlık ofisleri kurmaya yardımcı olacağız. “ şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Mahalle Muhtarları da Başkan Kul’u yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kutlarken “ Terme adına yapılan güzel şeyleri görüyoruz ve takip ediyoruz. Bu nedenle bizlerde aynı desteği vermeye devam edeceğiz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz “ dediler.

Program, Belediye Başkanı Şenol Kul’un, muhtarlara çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.