Başkan Muruz: Müfredat ve yöntemler yeniden gözden geçirilmeli!

TAKİP ET

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz, 'Veteriner hekimlik eğitiminde müfredat ve yöntemler, pandeminin ortaya çıkardığı çıktılara göre yeniden gözden geçirilmeli' dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesine bu yıl başlayan öğrenciler için düzenlenen geleneksel beyaz önlük giyme töreninin 8’incisi ve 9’uncusu, Fakültenin İbni Sina Amfisi’nde gerçekleştirildi.
Öğrencilere beyaz önlüklerinin takdim edildiği törene; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Albayrak, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Metin Çenesiz, Prof. Dr. Şerife Tütüncü, kamu kurum yetkilileri, veteriner hekimler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Oda Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz “Veteriner hekimlik eğitiminde müfredat ve yöntemler, pandeminin ortaya çıkardığı çıktılara göre yeniden gözden geçirilmeli”


Samsun –Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz, pandeminin olumsuz koşullarından bahsederek, bu süreçte canla başla çalışan sağlık çalışanlarını şükranlarını sunup bu süreçte hayatını kaybedenleri rahmetle andı.
Konuşmasında Pandemi döneminde uygulanan uzaktan eğitimin avantajları ve dezavantajlarına odaklanan Oda Başkanı Doç. Dr. Muruz “OMÜ, fiziksel altyapısının güçlü olması nedeniyle bu sürece çok hızlı bir şekilde geçiş yaptı ve aynı tempoyla da devam ediyor. Sevgili gençler sizler çevrim içi bir dünyada doğdunuz. Sürekli artan dijitalleşmeyle kendinizi güncellediniz ve büyüdünüz.

Şahsen benim gözlemim; sürece adapte olmakta zorluk çekmediğiniz yönünde. Ama zaman ilerledikçe şunu gördük: Süreç, ev tabanlı bir süreç ve ekran yorgunluğu başladı. Bu sürecin, veteriner hekimlik öğrenimindeki kazanımlar üzerine etkilerini bilmiyoruz zira uygulamalı bir fakülte. Ayrıca pandemide gıda güvenliği ve güvenli gıdaya erişim de öncelikli konular olarak gündeme oturdu. Yanı sıra da epidemiyoloji (salgın hastalıkları inceleyen hekimlik dalı) ve veteriner halk sağlığı konusu önem arz etmeye başladı. Dolayısıyla bu çıktıları iyi değerlendirmek gerekiyor yani veteriner hekimlik eğitiminde müfredat ve yöntemlerin, pandeminin ortaya çıkardığı çıktılara göre yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Umarım yüz yüze eğitimi yıl sonuna kadar başarıyla sürdürürüz.” dedi.


Veteriner Fakültesi birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin takdim edilen beyaz önlükleri giymelerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erdi.

Başkan Muruz: Müfredat ve yöntemler yeniden gözden geçirilmeli