Başkan Muruz: Veteriner hekim çalıştayı yapılacak

TAKİP ET

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç Dr. Habip Muruz, Birçok Bakanlığı ilgilendiren sorunların çözümü için Ocak-2022 de Veteriner hekim çalıştayı yapıcağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli ile TVHB ve Veteriner Hekimler Odalarının Yöneticilerinin katılımı ile 22.12.2021 tarihinde  Ankara'da çok önemli bir çalışma gerçekleştirildi. 

Bu çalışmada,  "Bakanlikta Veteriner İstihdam" konusunda görüş ve önerilerini ifade eden Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç Dr. Habip Muruz, konuşmasında özetle "Devlet Veteriner Hizmetlerinin yelpazesi çok genişledi ve yükü arttı. Aksine, Veteriner hekim sayısı oldukça yetersiz. Bu durum, Bakanlığın Veteriner hizmetleri sunum etkinliğini ve kapasite kullanımını olumsuz etkiliyor. Yaşanan bu olumsuzluklar ancak Veteriner hekim istihdamı ile giderilebilir" dedi. 

Bunun üzerine Bakan Pakdemirli "2022 yılı Ocak veya Şubat ayında Veteriner hekim alım ilanına çıkılmasını planlıyoruz" dedi.

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muruz, toplantıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "kamunun veteriner hekim politikalari 12 başlıkta tartışıldı. Kısa ve orta vadede hayata geçirilecek konular belirlendi. Birçok Bakanlığı ilgilendiren sorunların çözümü için Ocak-2022 de Veteriner hekim çalıştayı yapılacak. Oldukça faydalı ve olumlu bir havada geçen bu çalışma için başta Bakanımız olmak üzere, Bakanlık bürokratlarına,  Merkez Konsey Başkanımız Ali Eroğlu ve Yönetim Kurulu uyelerine ve bizi en iyi şekilde ağırlayan DSİ Genel Müdürüne teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Muruz: Veteriner hekim çalıştayı yapılacak