Başkan Murzioğlu dedikodu yapanlara sert konuştu

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, firmalarla batıyor diye dedikodu çıkaran kişilerin olduğunu belirterek, 'Firmalarla ilgili, 'zordalar, batıyorlar' gibi dedikodular çıkarmak alçaklıktır, ahlaksızlıktır, ihanettir' dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin ekonomik saldırı ile karşı karşıya kaldığını kaydetti. Bu saldırıları fırsat bilen bazı kişilerin firmalarla ilgili batıyor diye dedikodu çıkardığını ve listeler hazırladığını ifade eden Murzioğlu, sert sözler söyledi.

Türkiye’de faaliyet gösteren her şirketin çok değerli olduğunu belirten Murzioğlu, “Hepinizin de bildiği gibi ülkemiz stratejik bir noktada olması itibariyle dünyada önemli bir yere sahip. Ülkemiz üzerinde yıllardır oynanan oyunlar da malumunuz. Şimdi de Türkiye’yi, milletin refahını hedef alan ekonomik saldırılarla karşı karşıyayız. Maalesef son günlerde bunu fırsat bilen bazı vicdansız insanlar tarafından hazırlanan, “İflas eden şirket”  listeleriyle, şirketlere itibar cellatlığı yapıldığını da üzülerek görüyoruz. Firmalarla ilgili, “zordalar, batıyorlar” gibi dedikodular çıkarıp listeler hazırlamak ve bunları yaymak alçaklıktır, ahlaksızlıktır, ülkemize, milletimize ve ekonomimize ihanettir. Unutulmasın ki; bugün şirketlere itibar cellatlığı yapanlar farkında olmadan kendi geleceklerine suikast yapıyorlar. Ekonomideki gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan firmalar olabilir. Ama bunlar battı diyerek bu tür sorumsuz ve vicdansız karalamalar yapmak, ülkemiz ve ekonomimiz için ilave ve hiç hak etmediğimiz yeni sıkıntılar doğurur” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Murzioğlu, “Bizler her krizden başarıyla ve daha da güçlü çıkmış bir devletiz, milletiz. Tabi ki; krizlerden yara alıyoruz. Ama birlik ve beraberlik halinde aşamayacağımız engel, bertaraf edemeyeceğimiz tehdit, başa çıkamayacağımız rakip yoktur. Mesele durgun denizde değil, dalgalı denizde yol almaktır. Herkes şunu iyi bilsin ki; Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz. Türkiye, devletiyle, milletiyle ekonomimiz üzerinde oyunlar oynayanlara inat, güç birliği yaparak bu dönemden daha güçlü çıkacak. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak, Türkiye kazanacak. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Başkan Murzioğlu son olarakta geçtiğimiz ay meclis toplantısında Samsun Milletvekili Fuat Köktaş hakkında asılsız sözler sarfederek boş bir konuşmaya imza atan Meclis üyesi Metin Aktürk'e cevap olarakta, "Kendisi burda olmadan bir Milletvekilimize daha önceki seçimden önce gelip veya seçimden sonra gelip bize teşekkür ettiği konuşmalarına cevap verdi. Meclis dağıldığı için burda bir açıklama yapmadım bunu birkaç arkadaşlarımla beraber paylaştım. O gün atıfta bulunduğu Milletvekili Sayın Fuat Köktaş bu odada meclis üyeliği yapmış ticaretin içinden gelen ve bunu düne kadar diğer Milletvekillerimiz gibi ve devamlı odayla iştisare halinde olan bir isimdir. Yani bizi hiç bırakmadı ve biz kendisinden devamlı faydalandık. Bunu burda belirtmek istedim.

Kaynak: Ayşe Kuşçu - SamsunveHaber