Başkan Osman Genç'ten Bangladeş'e vefa

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri göndererek Türk milletine yardım eden Bangladeş'e vefa örneği sergiledi. Kurban Bayramı'nda 10 su kuyusunun açılışını gerçekleştiren ve bir dizi temaslarda bulunan Genç, Bangladeş halkının ilgisiyle karşılaştı.

Yaşanan susuzluğu dikkate alarak İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde Bangladeş, Çad ve Somali'de biri şadırvan olmak üzere 10 su kuyusu açtıran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurtuluş Savaşı sırasında kadınların kollarındaki bilezikleri göndererek Türk milletinden yardımlarını esirgemeyen Bangladeş halkını Kurban Bayramı'nda yalnız bırakmayarak, vefa örneği sergiledi. Kurbanını AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ile birlikte gittiği Bangladeş'in Dakka şehrinde kesen Başkan Genç, temaslarda da bulunduğu Bangladeş'te halkın ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



GÜLLERLE KARŞILANDI

Bangladeş'te düzenlenen törenle 10 adet su kuyusunun açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, kurbanını Dakka'da kesti ve burada birlikte bayram namazı kıldığı bölge halkıyla bayramlaştı. Dakka Büyükelçiliği ve TİKA Bangladeş temsilciliğini de ziyaret eden Genç, 40 öğrencinin Kur'an ve hafızlık eğitimi aldığı Süleyman Efendi Yurdu ile İHH tarafından Çitagong'da yaptırılan yetimhanelere misafir oldu. Burada çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara çikolata veren Genç, daha sonra yine İHH tarafından yaptırılan camiyi ziyaretinde vatandaşlar tarafından karanfil ve güllerle karşılandı.  



10 ADET SU KUYUSU AÇILDI

Anlamlı bir Kurban Bayramı yaşadıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bangladeş halkı Kurtuluş Savaşı'nda kadınların kollarındaki bilezikleri göndererek bizlerin yanında olmuşlardır. Bizler de bugün bizi o zor zamanımızda yalnız bırakmayan Bangladeş halkıyla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Dünyada her yıl 1.8 milyonu çocuk olmak üzere 3.5 milyon insan kirli sulardan dolayı hayatını kaybediyor. Bangladeş de susuzluğun yaşandığı ülkelerden birisi. Biz de bunu dikkate alarak Bangladeş, Çad ve Somali'de 10 adet su kuyusu açarak onların zor zamanlarında yanlarında olmak istedik" dedi.



'AYNI HAVZANIN İNSANLARIYIZ'

Bangladeş halkına Türk milletinin selamını ilettiğini dile getiren Genç, "Burada hem kurbanımızı kestik hem kadirşinas Bangladeş halkıyla bayramlaştık. Yetim çocukları, camileri ziyaret ettik, çeşitli temaslarda bulunduk. Özellikle çocuklarımızın yüzlerinde gördüğümüz gülümseme her şeye değer. Burada karşılaştığımız sıcak ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize gösterdi. İnsanlarla sohbet ettik, Türkiye'yi anlattık. Aynı havzanın ve aynı medeniyetin çocukları olduğumuzu anlattık ve hissettirdik. Bu manada İHH İnsani Yardım Vakfı'na da çok teşekkür ediyorum. Şehrimizden ve ülkemizden uzak olsak da güzel bir bayram geçirdik. Rabbimden bütün insanlığa barış ve huzur diliyorum" diye konuştu.