Başkan Özkefeli: Türk Modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyan öğretmenlerimizdir

TAKİP ET

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli 24 Kasım Öğretmenleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özkefeli mesajında şu sözlere yer verdi: "Atatürk Devrimi’nin ilk döneminde milli kültürün geliştirilmesi, halka yayılması ve benimsetilmesi amacıyla arka arkaya devrimler yapılmıştır. 1 Kasım 1928 de “Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun” çıkarılmış, “Millet Mektepleri” açılmış ve 24 Kasım 1928 de bu okulların Başöğretmeni Mustafa Kemal olmuştur.
    Türk modernleşmesinin en önemli adımlarından 1924 Eğitim ve 1928 Yazı Devrimi sayesinde bugün çağdaş ülkeler olma yolunda ilerleyen bir ülkede modern ve demokratik zihinlere sahip, devrimci gururu üzerinde taşıyan nesiller yetişmiştir. Bu nesilleri yetiştiren mimarlar ise Türk Modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyan öğretmenlerimizdir. 
    Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir
    Toplumun her bireyinin yaşamına yön veren öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde saygı ve şükranla anıyor, onlara yaşam boyu borçlu olduğumuzu bir an bile unutmuyoruz.
    Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyoruz."

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr Işık Özkefeli