Başkan Selim Sar Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile görüştü

TAKİP ET

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, Balkan turu çerçevesinde Müsiad heyeti ile beraber Kosova'ya ziyarette bulundu.

Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar’ın kabul ettiği heyette iki ülke arasında ikili ticari ilişkiler, Türk ve Müslüman toplumunun Kosova’daki durumu ve potansiyel iş fırsatları görüşüldü.
Heyeti kabulünde bir konuşma yapan Yağcılar, MÜSİAD Makadonya açılışı çerçevesinde gerçekleştirilen nezaket ziyaretinden memnun olduklarını belirtti. Konuşmasında Türkiye’nin Kosova’ya çok önem verdiğini, MÜSİAD’ın şubesinin bölgemizde açılması ile beraber ticari ve dostani ilişkilerin artarak devam edeceğine inandıklarını söyledi. Kosova’daki yatırım fırsatlarından bahseden Yağılar, çok önemli Türk firmaların yatırım yaptığını bu ilginin devam etmesini arzuladıklarını sözlerine ekledi.
MÜSİAD’ın Makedonya şube açılışı sonrası yapılan ziyarette MÜSİAD EXPO’da konuşuldu. 16. Düzenlenecek olan fuar’a 123 ülkeden 7250’yi aşkın seçkin iş adamının katılacağı vurgulandı. Fuar’a değişik ülkelerden bakan seviyesinde katılımlarında olacağı belirtilirken Mahir Yağcılar’da programa davet edildi.
MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, ziyaret çerçevesinde Kosova’nın ticari potansiyelini, üye firmalarımız ve şehrimizle ne gibi ticari ilişkiler kurulabileceğini değerlendirdiklerini, bu anlamda birkaç sektör tesbit ettiklerini sözlerine eklerken ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde okuyan Balkan Öğrenciler ile alakalı şube olarak bir çalışma yürütme konusunu Bakanımızla görüştük, bu konuda üzerimize düşen görevi yapacaklarını sözlerine ekledi.