Başkan Togar: İftarlar gönülleri bir araya getiren maneviyatı yüksek sofralardır

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Tekkeköy muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen iftar sofrasında muhtarlarla bir araya geldi.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Başkan Togar, ''Mübarek Ramazan ayı insanların arındığı, manevi duyguları derinden hissettiği müstesna zaman dilimleridir. İnsanlar bu mübarek ayda bir sofra etrafında bir araya geliyorlar. Mahallelerde, sokaklarda, meydanlarda on  binler tek yürek halinde dualar eşliğinde oruçlarını açma fırsatı buluyor.  Bu birliktelikler dünyanın tüm ülkelerine örnek olacak davranışlardır. Binlerce kişi iftar saatinde aynı yerde aynı yemekle oruçlarını açması birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneğini oluşturuyor. İftar sofraları sadece bir yemek olmakla kalmayan tüm müslümanları o vakitte sofraların başına toplayan birleştirici, bütünleştirici ve en önemlisi de elinde olan lokmayı bölüşme paylaşma vaktidir. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında zulme uğrayan aç kalan müslüman kardeşlerimizi daha iyi anlama ve süzme fırsatıdır. 

Zulümlere karşı tek ses
On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayında basın yayın organlarından takip ettiğimiz kadarıyla müslüman din kardeşlerimize her türlü şiddet, baskı ve zulüm uygulayan sözde gelişmiş demokrat  Avrupa ülkeleri hiç bir suçu olmayan kardeşlerimizi çeşitli yalanlarla katlediyorlar. Bizler bu mübarek ayda bu yapılan bu zulümler için dua etmeli ve sesimizi çıkartmalıyız. Uluslar arası yardım örgütleri vasıtası ile ezilen zulme uğrayan müslüman din kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmaya çalışmalıyız. Yapılan haksız baskı ve zulümleri uygulayan tüm devlet ve terör örgütlerinin Allah ocaklarına ateşler düşürsün.

İftar sofralarında şehitlerimize duayı unutmayalım
Terörün dini, dili, ırkı, yaşı, cinsiyetinin olmadığını söyleyen Tekkekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘’bizlerde ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Onlarca polis, asker gibi güvenlik güçlerimiz ve suçsuz vatandaşımız terör saldırılarında canlarını yitiriyorlar. O kadar acımasız olaylara şahit oluyoruz ki daha kundakdaki bebeler, sivil vatandaşlarımız hatta ramazan ayında oruçlu insanlarımız bu mukaddes günde canlarını kaybediyor. Her fırsatta terör olaylarında vefat eden vatandaşlarımız ve vatanımız, bayrağımız ve bizlerin mal ve canlarını korumak uğruna canlarını feda ederek mertebelerin en yücesi ne ulaşan şehitlerimiz için dua etmeyi unutmamalıyız. Allah bu eli kanlı terör örgütlerini bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine tarumar etsin. Saklandıkları yerler başlarına yıkılsın. Yardım, yataklık ve destek verenlerin gözlerini kör etsin.  Ama şunu bilsinlerki hükümetimizin teröre karşı tutarlı ve emin duruşuyla bu asalak kanlı teröristler yok olacak ve ülkemizden defolup gidecekler. Her iftar soframızda bu dileklerimizi ve dualarımızı bir ağızdan tekrarlıyoruz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın’’ dedi.