Başkan Tok: Cumhurbaşkanımız Önderliğinde Yeni İlkadım'a.....

TAKİP ET

Başkan Tok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleşen 'Şehircilik Şurası' sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Tok, bu şuranın gelecekteki akıllı kentlerin bir ön toplantısı olduğunu söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Şehircilik Şurası toplantısına iştirak etti.

GENİŞ KATILIMLI ŞURA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordine edilen ve 4 ana komisyonda 3 ay sürecek olan “Şehircilik Şurası” ilk oturumu büyük bir katılımla gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen oturum, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1940'tan itibaren yaşanan gecekondulaşmada aynı tip binlerce bina ortaya çıkmıştır. Bu yapılaşma tarzı derhal son bulmalıdır. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. Bu şurada bunun üzerinde ısrarla durulmalıdır. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır. Dikey mimarinin altında yatan gerçek az topraktan çok büyük para kazanmaktır. Yapılan iş budur. Artık ülkemizde tarihimize, kültürümüze hayat tarzımıza uygun binalar inşa etme dönemi geldi, geçiyor.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNDERLİĞİNDE YENİ İLKADIM’A
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Şehircilik Şurası” için Ankara’da bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, oturum sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği sıkıntılarla kentsel dönüşüm noktasında mücadelenin devam ettiğini vurgularken; “Ak Partili Belediyecilik anlayışını seçildiğimiz ilk günden beri tam manasıyla uygulamaktayız. Kentsel dönüşüm ülkemizin olduğu gibi ilçemizin de en önemli konularından biridir. Merkez ilçe olmamız nedeniyle ilk yerleşimlerin olduğu mahallelerimizde bu konuyla ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek için büyük gayret sarf etmekteyiz. Yaptığımız planlamalarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çizgide ilerlediğimizi bu toplantı da tekrar görmek beni çok sevindirdi.” diye konuştu.

BAŞKAN TOK; “KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”
“Şehircilik Şurası” sonrası yaptığı açıklamalar da özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının önemini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlçemizin en önemli sorunu haline gelen kentsel dönüşüm konusun da verdiğimiz sözleri asla unutmadık. Unutmamanın yanı sıra yeni çalışmaları her zaman belediyemizce planlayarak sorunun çözümü için üzerimize düşeni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.