Başkan Tok: 'Hakimiyet milletindir'

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü coşkuyla kutlamanın sevincini ve haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümü içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir. " dedi

15 Temmuz'da Milletimiz Kararlılık Gösterdi.

Egemenliğin millette olduğunu 15 Temmuz'da da gösterildiğini söyleyen Başkan Tok, " 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı Türk Milleti 2'inci Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmıştır. Milletimize darbe yapmak isteyenler Milletimiz tarafından darbe yemiştir. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Halkımız birlik oldu ve sabaha karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdırdı. Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Milletimizin gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır." diye konuştu.

"Geçmişimizle gurur duyuyoruz"

Başkan Tok, " Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu özel günleri ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte, başımız dik ve gururla kutlamamıza imkân veren Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. ifadelerini kullandı.