Başkan Tok'Meydanlar Milletin Evi Oldu'

TAKİP ET

Samsun Cumhuriyet Meydanında 11 gündür demokrasi nöbetine devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Milletin evi haline gelen meydanları boş bırakmayalım. Darbe tehdidi püskürtüldü ama tehlike geçmiş değil. " dedi.

15 Temmuz gününden itibaren Samsun Cumhuriyet Meydanında on binlerce Samsunlu ile birlikte demokrasi nöbetine devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşlara çağrıda bulundu. Başkan Tok vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlerinize gidin çağrısını duymadan meydanları terk etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Binlerce Samsunlu ile meydanda tek tek bir araya gelerek sohbet eden Başkan Tok günün ilk ışıklarına kadar nöbetini sürdürüyor.

PEHLİVANLARDAN MEYDANLARA DESTEK

Geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Meydanında ki nöbetinde 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara ve üçüncüsü Şaban Yılmaz ile bir araya gelen Başkan Tok, pehlivanlara demokrasi nöbetine destek verdikleri için teşekkür etti. Tok ayrıca sporcularla uzun süre sohbet ederek başarılarının devamını diledi.

AYNI BAYRAK ALTINDA HERKES EL ELE KOL KOLA

Türk milletinin kitaplara konu olacak destanlara imza attığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Artık tüm dünya tarafından bilindiği gibi 15 temmuz darbe girişimi sonucu aziz Türk milletimiz bir aslan gibi kükremiş ve hain, kansız darbecileri püskürterek bir tarih yazmıştır. Dünya tarihinde bir ilke imza atan bu koca yürekli milletimiz darbe yapmak isteyen hainlere darbe yaparak adeta bir korkak gibi kaçmalarına sebep olmuştur. İlk günde itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokakları meydanları boş bırakmayan milletimiz kitaplara konu olacak destanlara imza atmıştır. Bizlerde gerek yerel yöneticiler gerek siyasiler olarak Samsun Cumhuriyet Meydanımızda ki demokrasi nöbetimize on binlerce hemşerimiz ile yorulmadan sıkılmadan devam ediyoruz.

Görüyoruz ki halkımız bu meydanları evleri gibi sahiplendi. Ailesi, çocukları ile meydanlara çadır kurmuş halkımız tüm dünyanın gururu olmuştur. Halkımızdan isteğimiz, ricamız hainler milletin zaferini, gücünü hazmedene kadar meydanları benimseyelim ve asla boş bırakmayalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci çağrısına kadar meydanları adeta evimiz yapalım. 11. gündür demokrasi nöbetimize ara vermeden devam ediyoruz ve edeceğiz. Meydanlarda görüyoruz ki tarihe geçecek bir kardeşlik birlik beraberlik söz konusu. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun insanlarımız el ele kol kola aynı bayrak altında bekleyişini sürdürüyor. Birbirini tanıyan tanımayan herkes bir paylaşım içinde. Allah böylesi güzel birlikteliğimizi daim etsin. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Tüm halkımızdan razı olsun" diye konuştu.