Başkan Ulusoy açıkladı: Buğday ve un stokunda bir aksama yok

TAKİP ET

IAOM Avrasya Konsey ve TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Türkiye'de buğday ve un stokunda ve un üretiminde bir aksama olmadığını belirterek, Korona virüs salgını nedeniyle boşalan rafların en geç bir hafta içerisinde yeniden dolacağını söyledi.

IAOM Avrasya Konsey Başkanı ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, NTV’de yaptığı açıklamada, buğday ve un stokları hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de görülmeye başlayan Korona virüs vakalarından sonra, vatandaşlar tarafından marketlerdeki raflar boşaltılmaya başlandı. Özellikle un ve makarna stoklarının azalması, gözleri un üretimine çevirdi. NTV’de bir programa telefonla bağlanan IAOM Avrasya Konsey Başkanı ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Türkiye’de ne buğday ne de un stokunda bir aksama olmadığını belirterek, rafların en geç bir hafta içerisinde yeniden dolacağını kaydetti.
CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Ulusoy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Rafların boşalması, tedirginlik yaratıyor olabilir ama geçicidir. Çünkü yurt içinde ne buğday stokunda ne un stokunda ne de un üretiminde herhangi bir aksama yok. Konu sadece üretilen ürünlerin tedarik ağı içerisinde raflara ulaşmasıdır. Bu kadar ani bir talebin geleceğini kimse beklemiyordur. Dolayısıyla bu ani talebe göre hiçbir perakendeci kendi depolarında stok bulunduramaz. Ama bahsettiğim gibi stoklarda ve üretimde sıkıntı olmadığından birkaç gün içerisinde, belki bilemediniz bir hafta içerisinde rafların yenilendiğini dolduğunu göreceğimize emininim.”

Eren Günhan Ulusoy