Başkan Ulusoy'dan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

TAKİP ET

TUSAF Başkanı Dr. Eren Günhan, "Çiftçiye verilen destekler, un sanayisinin başarısını artırır "dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, buğdayın anavatanı Türkiye’de buğday ekim alanlarının arttırılmasının önemine dikkat çekti. 
Başkan Günhan, hammadde üretimindeki gücün un sanayicilerini dış piyasada da daha güçlü hale getireceğini işaret etti.  

164 ÜLKEYE İHRACAT  
Günhan mesajında, "Bugün tam 164 ülkeye un ihracatı gerçekleştiren ve ülkenin kasasına 1 milyar doların üzerinde gelir girmesini sağlayan sektörümüz, bir başka deyişle dünyayı beslemektedir. Ne de olsa dünya nüfusunun yüzde 90’ı, Türk unu tüketmektedir. 
Başarımız bizi; ABD içinde 10 ve global ölçekte 4 direktörlük olmak üzere toplam 14 bölgeden oluşan, 123 yıllık Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Bölge Başkanlığı’na taşıdı. Toplam nüfusları 2 milyarı aşan ve toplam 7,1 trilyon Dolar ekonomik büyüklüğü bulunan, 32 ülkeden oluşan dünya buğday üretiminin yüzde 30’unu ve dünya un ihracatının yüzde 55’ini temsil eden Avrasya Bölgesinin başkanlığını üstleniyoruz. 
Bu da Türkiye’nin buğday ve un piyasaları açısından ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Kendi buğdayımızdan daha fazla üretip toplam tüketimimizde yerli buğdayımızın payını maksimum düzeye çıkarmalıyız. Bu sayede çiftçilerimiz daha fazla kazanırken, un sanayimiz tamamen iç pazardan elde ettiği hammadde ile ihracatını gerçekleştirecek ve gerçekleşen ihracat ile ekonomimize daha fazla döviz kazandırmış olacağız.” dedi. 

Başkan Günhandan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı