Başkan Uzun: Hukuka Ahlaka uygun bir durum değil

TAKİP ET

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, Türk-İş'e bağlı Tes-İş Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz'ı emek alınteri ve işçi ekmeğiyle oynamakla suçlayarak bir takım iddialarda bulundu.

Başkan Uzun bir takım iddia ve yetkililere sorduğu sorularında bulunduğu açıklamasında şunları söyledi, “Türk-iş  bir işçiyi işinden ekmeğinden mahrum bırakmıştır yapılan açıklamaların içerisinde bilgisizlik ve suçluluk psikolojisi vardır, öncelikle yapılan açıklamada 8 yıl çalıştığı söylenen Ahmet AYDIN. DSİ’de 11 yıldır çalışmakta idi, hakkında 9 tane soruşturma dosyasının olduğu iddia ediliyor bu iddia düzmeceden ibarettir, öne sürülen 9 dosyayla ilgili işçiden herhangi bir savunma dahi istenmemişken nasıl olurda 9 tane soruşturma dosyası olabilir“ 

         İşçinin iş tanımı dahi yok! Kurum olarak işçiye elektrik temizlik, çaycılık, boyacılık, betonlama, harç karma işlerini yaptırıyorsunuz gariban işçiyi dilediğin gibi kullanıyorsunuz ancak Türk-iş’in resmi sayı ve numaralı yazısını, talimat olarak algılayıp 2 çocuk babası ve işe ihtiyacı olan işçiyi işten çıkartıyorsun.

             Bölge müdürlüğünün bu konuya alet olmasının üzüntüsü içerisindeyim.

           İşçi suçlu olabilir suçluluk durumuna göre  işçinin işten çıkarılmasına çalıştığı kurum  karar verebilir, bizim algılamakta zorlandığımız nokta işçinin çıkarılmasına sendikanın öncülük etmesi .

      Nakif bey işçi kardeşimizi idare etmekten bahsediyor. Güya yaptığı iyiliği anlatırken taşeron olarak çalışan arkadaşlarımıza nasıl bir sakat akış açısıyla baktığını ortaya koyuyor. Bu arkadaşlarımız evvela işçidir sendikaları ekmeklerinden sonra gelir. Siz başka sendikanın üyesi diye rahat rahat bu işçiyi işten çıkarın diyebiliyorsunuz. Peki madem sizin üyeniz değil siz neden konuya dahil oluyorsunuz. Velev ki dediğiniz doğru olsun öyle kabul edelim. 10 işçi toplansın bir evrak imzalasın sizde yerini değiştirin deyin bu bile hukuka ahlaka uygun bir durum değil.

Siz kimsiniz ki işçinin yeri değişsin istiyorsunuz açıklaması bu yönde ama konuyu saptırıyor elimizde kendisinin imzaladığı belge mevcuttur  Nakif bey taşeron işçiyi köle olarak görmekte ve bu arkadaşlarımıza karşı kinci  bir yaklaşımla hareket etmektedir. Yıllarca biz kendisini idare ettik cümlesi de DSİ’yi kim yönetiyor sorumuzun garipte olsa cevabını ortaya koyuyor Nakif bey şecaat arzederken sirakatin söylüyor.

Nakif beyin yaptığı açıklamalar kendisini iyice batağa açmaza sürüklemiştir.  mızrak çuvala sığmaz olay gayet açıktır belgelerimiz ortadadır 

9 tane soruşturma dosyasının olduğunu söylüyor soruşturma savunma ister nerde bu belgeler  ,

 iftira atan zihniyet göstersin bakalım bu belgeleri 

Bölge müdürünün yapacağı tek iş var o da yanlış yaptık deyip bu gariban işçi kardeşimizi işe iadesini sağlamaktır. Elbette yasal haklarımız noktasında hukuk mücadelesi başlattık ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 

Son olarak Türk-iş temsilcisi Nakif beye sesleniyorum.

kamuoyuna iftiralarınızla aldatamaz yönlendiremezsiniz. Şirket işçisi için neden DSİ’ye yazı yazdınız  size dilekçe veren işçilerinizle ilgili yarın bir başkaları da bu şekliyle dilekçe yazıp imza toplasa tekrar işten atın diye yazı yazacak mısınız?  sendikal kamuoyu ve az çok hukuk bilgisi olan herkes düştüğünüz durumu gözlemliyor, Çırpındıkça daha fazla batıyorsunuz.

Gariban bir işçinin ekmeğiyle oynamanın vebalini elbet ödeyeceksiniz.”

Ziya Uzun