Başkan Uzun: Taşeron sorunu bir an önce çözüme kavuşmalı

TAKİP ET

Ak parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan Hak-iş İl Başkanlığını ziyaret etti.

Samsun Hak-iş il Başkanı Ziya Uzun’un yanı sıra Öz büro-iş Sendikası Samsun il Başkanı Üzeyir Kodan, Yönetim kurulu üyeleri ve üyeler yer aldı.
Ak parti Samsun milletvekili Ahmet Demircan, Yeni Anayasa değişikliği ile ilgili Hak-iş üyelerine bilgilendirmede bulundu, Neden EVET denilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde bütün maddeleri ele alarak Hak-iş üyelerine ve yöneticilerine anlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hak-iş Samsun İl Başkanı Ziya Uzun; "54. Hükümet döneminde Sayın Ahmet Demircan beyefendinin devlet bakanı olduğunu o dönem hükümetinin çalışanlara çok büyük bir bayram yaşattığını ifade ederek, Taşeron sorununun bir an önce çalışanlara kadro verilerek çözüme ulaştırılması gerektiğini, başlangıç olarak da hiçbir yaptırımı olmayan şirketlerin ortadan kaldırılması ve aynı zamanda “ÖSP” olarak bilinen 3 yıl şartının ortadan  kaldırılması gerektiğini belirtti, Kamu Taşeron işçilerinin şirketlerde değil asıl işyeri olan kamu da istihdam edilmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Uzun; Bu anlamda önümüzdeki süreçte 16 Nisanda yapılacak olan Anayasa değişikliği Referandum sürecine Tam destek vereceklerini, aynı zamanda Kadro taleplerinin ve mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
Bunun üzerine Ak parti Samsun Milletvekili Ahmet DEMİRCAN Taşeron sorununun Adalet ve Kalkınma Partisinin uygun bir şekilde çözüme kavuşturacağını ifade etti.