Başkan Yılmaz: 'Amacımız daha fazla hizmet, daha fazla konfor'

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Alaçam'ın bütün köylerinin grup yollarını önümüzdeki 3 sene içinde tamamlayıp bitireceğiz' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaçam ilçesinde 24 ayda yapımı tamamlanan ve halkın kullanımına sunulan hizmetlerin toplu açılış töreni öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler Karahüseyinli Mahallesi’ne giderek, buradaki BSK ve beton yol çalışmalarını yerinde incelediler.

   Başkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, apılan işlerin şeklini ve hizmet anlayışını 2014 seçimlerinden sonra değiştireceklerini söylediklerini hatırlatarak, “Artık Büyükşehir’in anlayışıyla daha farklı imalatlar ve daha farklı işçiliğin ve estetiğin ve hatta kalitenin hakim olduğu bir takım işler yapacağımızı söylemiştik. Bunları yaparken belki miktar olarak birim zamanda yaptığımız iş biraz azalacak ama işin kalitesini arttıracağız. Elimizden geldiği kadar iktisadi güçlerimizi hizmetlerde yoğun bir şekilde kullanacağız demiştik.2019 seçimlerine bildiğiniz 3 buçuk yıl gibi bir süreç var. Şehrimizde aşağı yukarı 5 bin kilometre civarında Karahüseyinli yolu benzeri grup yolu var. Bu yolların tamamını bitirmeyi hedefledik. Farkındaysanız yaptığımız işte sıcak karışım ve beton kullanıyoruz. Yer yer sıcak karışım, yer yer beton kullanıyoruz. Sathi kaplamayı pek kullanmak istemiyoruz. Çünkü çok kısa sürede bozuluyor. 

GRUP YOLLARININ TAMAMI 3 SENE İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

Alaçam’ın bütün köylerini, grup yollarını önümüzdeki 3 sene içinde tamamlayıp bitireceklerini kaydeden Başkan Yılmaz; “Bu işler için 25 aylık süre içerisinde Alaçam’ımızda 20 milyon TL civarında yol için para harcadık. 5 milyon TL’de su ve kanalizasyon hizmetleri için harcadık. 25 milyon TL gibi çok ciddi boyutta önemli bir parayı geçtiğimiz iki yıl içerisinde Alaçam ilçemizde harcadık. Yaklaşık bunun yarısı kadar da Yakakent’te harcadığımızı sayarsak hakikaten büyük rakamlarla büyük bir iktisadi bütçeyle insanımızın hizmetinde, insanımızın hayatını iyileştirme yolunda kullandığımızı dikkatlerinize çekmek istiyorum. “ dedi.

Amaçlarının daha fazla hizmet etmek, insan hayatına ve konforuna katkı vermek olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Partimizin hedefi bu. Kurucu başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize tembihi bu. Bizim varlığımızın sebebi, sonuçta insanımızın hayatını iyileştirmeye dönük bir sonuç ortaya çıkarıyorsa anlam taşıyor. Biz hizmet insanıyız ve hizmetkarız bunu aklınızdan çıkarmayın diyen tembihin gereğidir bugün burada yaptıklarımız. O bakımdan siz daha güzellerine layıksınız. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yaptığımızın işlerin kalitesiyle, hem Cumhurbaşkanımızın hem de Başbakanımızın bize yöneltilmiş olan bu tembihlerinin gereğini şehrimizin her tarafında görme imkanımız olacak.”