Başkan Yılmaz Diyarbakır'da ders verdi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili, "Bu sistem, bütünüyle Türkiye'yi daha ileriye götürecek, vesayeti kaldırıp, istikrarı sağlayacak bir sistemdir. 16 Nisan'da bu oylanacak" dedi.

AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisinde 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' adlı sunumla başkanlık sistemini anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın durağı Diyarbakır oldu.
    Sunum öncesinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy , eşi Hülya Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile kahvaltıda bir araya gelen ve ardından Vali Aksoy eşliğinde Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz'a Diyarbakırlı vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Gezi ve incelemeler sonrası sunumun yapılacağı AK Parti İl Başkanlığı'na geçildi. 


   Diyarbakır İl Başkanlığı binasında gerçekleşen AK Parti Siyaset Akademisi'nde patililere ve vatandaşlara seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürütmedeki iki başlılık sona erdirilmekte gelecekte muhtemel devlet krizi ortadan kaldırılmaktadır" dedi.

TÜRKİYE'NİN REJİM SORUNU YOKTUR
     Başkan Yılmaz, "Türkiye’nin 150 yıldan uzun bir zamandan beri bir sistem arayışında olduğunu 1876 yılında bu konuda ilk adımın atıldığını, bundan sonraki süreçte de birçok defalar hükümet modelleri arayışında bulunulduğunu belirterek,16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile devlet rejimi değişikliğinin değil, hükümet modeli değişikliğinin yapılacağını, devletin şeklinin Cumhuriyet olarak devam edeceğini söyledi. 


İKİ BAŞLILIK VE DEVLET KRİZLERİ ORTADAN KALKACAK
   Yeni sistemle birlikte hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak diyen Yılmaz," Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, tüm kurumların, belediyelerimizin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha da etkin şekilde işletilecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız daha da artacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda elimiz daha da güçlenecek. Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek" diye konuştu.
SEÇİYORLAR AMA SEÇİLEMİYORLAR 
   Çok tartışılan seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Ülkemizde yaklaşık 8 buçuk milyon 18 ila 25 yaşa arası gencimiz var yani nüfusumuzun yüzde 11’i  bu kadar insan oy veriyor ama aday olamıyor bunun hiç bir anlamı yok. Dünyaya baktığımızda 50 ülkede 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanınmış dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de bile 18 yaşındakilere seçilme hakkını vermişler biz çok kalabalığız bunlar seçilmese de olur dememişler" ifadelerini kullandı. Sunum sonrası Başkan Yılmaz partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.