Başkan Yılmaz: Gençlerimizi Geleceğe Hazırlıyoruz

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz' dedi.

Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin tanıtım toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla yapıldı. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezlerinden olan İlkadım Gençlik Merkezi Çatalarmut Mahallesi Eski Fen İşleri Şantiyesi'ndeki 3 katlı bina olarak yükseldi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok gençlik merkezinde inceleme yaptı, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 

    Konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Her yeni açılış, her yeni hizmete giren bir alt yapı veya bir üst yapı, eğitim hizmeti, sağlık hizmeti, spor hizmeti insana yaşama sevinci verir, heyecan verir.” Dedi. “Ben de burada bu heyecanı yüreğimde hissediyorum” diyerek yaşadığı mutluluğu ifade eden Yılmaz, “Çünkü bu hizmet insan için yapılmış, insana dokunan, Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da her konuşmasında altını çizerek ifade ettiği ne yapıyorsanız, yaptığınız işin insana dokunan bir boyutunu arayın. Burada tarihimizden, kültürümüzden, milli ve manevi değerlerimizden gelen bütün bilgileri ve sanattan kültürden gelen bütün birikimleri yaşayacak ve burada onları geliştirmeye çalışacaklar.” diye konuştu.

    Bir anısını da anlatan Başkan Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü;  “Atakum Gençlik Merkezi'ne bir akşam Sayın bakanımızla birlikte gittik. Ders çalışılan, kütüphane konumunda olan salonda bulunan bir çocuğun yanına yanaştım. Dedim ki, ‘Burada üniversiteye hazırlanmak çok zor değil mi? Test çözüyorsun gördüm’ dedim. ‘Bunu en güzel evde yaparsın, belki evde bir çalışma odan olmayabilir. Ama evde yatak odasında bile bu gürültünün içinde olmaktan daha verimli olmaz mı çalışman’ dedim. Çocuk bana çok güzel bir şey söyledi. ‘Evde çalışıyorum ama evde çalıştığım ortam benim çalışma odamda olsa, bir noktadan sonra istirahat etme ihtiyacını da kamçılıyor’ dedi. ‘Yarım saat uyuyayım, kalkayım tekrar çalışayım diyorum’ dedi. ‘Ama burada adeta yarışıyoruz. Herkes çalışıyor burada, herkesin çalıştığı bu ortamda, ben de herkesten bir parça haline geliyorum, birbirimizi etkiliyoruz ve burada birlikte çalışıyoruz’ dedi. Değerli arkadaşlar buralar aynı zamanda bir kütüphane oldu. Nüfusunun yüzde 50'si 20 yaşında ve 20 yaşının altında olan bir ülkede gençlerin ve çocukların ihtiyaç duyduğu bu altyapı hizmetlerini yapan Gençlik ve Spor Bakanımıza buradan teşekkürlerimizi bir borç biliyorum.”
    Konuşmaların ardından gençlik merkezi hakkında bilgi verildi.

Türkiyenin en büyük gençlik merkezi