Başkan Yılmaz Omü'lü Öğrenciler ile Bir Arada

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen '28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri' başlıklı panel öncesi öğrencilerle birlikte üniversite yemekhanesinde yemek yedi.

 19 Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri” başlıklı konferans OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konferans öncesi üniversitede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yemekhaneye giderek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte sıraya girerek yemeğini alan Başkan Yılmaz daha sonra öğrencilerin masasına oturarak uzun uzun sohbet etti.

Samsun’un eğitim şehri haline geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Samsun’umuzda on binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapıyoruz. Kentin yaşanabilir ve huzurlu olması öğrencilerin burayı tercih etmesinde öncelikli etken. Türkiye’nin hatta ve hatta dünyanın her yerinden öğrenciler Samsun’da okumayı tercih ediyor. Biz de onların rahat bir şekilde eğitim görmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Samsun’da üniversite sayısını arttırmak için büyük çabalarımız var. 2. hatta 3. devlet üniversitesi Samsun’umuz için artık şart oldu. Bunun için girişimlerimiz var. İnşallah kentimize yeni devlet üniversiteleri kazandıracağız.” dedi. 

 


   Öğrencilerle yemekhanede edilen sohbetin ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un onur konuğu olarak katıldığı “28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri” başlıklı panel gerçekleştirildi.