Başkan Yılmaz: 'Yerli üretim adına gururluyum'

TAKİP ET

Yerli üretimin önemine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Bugüne kadar çok büyük paralarla yurtdışından satın aldığımız tramvay artık ülkemizde üretiliyor. Hayallerimiz gerçek oldu. Bu çok gurur verici bir olay" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem hattının ikinci etabı  Gar-Tekkeköy arasında hizmet verecek 8 yerli tramwaydan ilki Samsun'a geldi ve raylara indirilerek test sürüşleri başladı.

   Gece saat 01:00 sıralarında raylara indirilen ve sabah saatlerine kadar test sürüşleri devam eden 330 yolcu kapasiteli yerli trenin Samsun'da hizmet verecek olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu ve gururu dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Bugüne kadar çok büyük paralarla yurtdışından satın aldığımız tramvaylar artık kendi ülkemizde üretiliyor.Tüm mekanik, elektronik ve yönetim sistemi, tümüyle yerli üretim. Bir makina mühendisi olarak bu imalatın Türkiye'de yapılmış olmasından, yerli üretim adına gurur duyuyorum. Hayallerimiz gerçek oldu. Yerli tramvayımız artık raylarda. Şu an sadece bir tanesi şehrimizde diğer kalanlar da en kısa sürede gelecek ve hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.