Başkan Yılmaz:Bu Coğrafyada Muvaffak olmak Zorundayız

TAKİP ET

Referandum teşekkürlerinin Ladik durağında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bu coğrafyada muvaffak olmak mecburiyetindeyiz' dedi.

16 Nisan referandumunu özel bir başlıkta değerlendirmek gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “ Bu referandum tabi Türkiye'nin 94 yıllık yönetsel macerasının, yönetim formatının değiştirilmesi gibi çok önemli bir konuya hizmet etti. Onun için bu fırsatı çok özel bir başlıkla değerlendirmek gerekiyordu ve hep beraber değerlendirdik.” Dedi.

MUVAFFAK OLMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye’nin yeni bir yönetim anlayışı ile 16 Nisan'dan itibaren geleceğe yelken açtığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Bu coğrafyada muvaffak olmak gibi bir zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var. Sadece kendimiz ve çocuklarımız için değil, coğrafyadaki diğer mazlum ülkeler için Ortadoğu ülkeleri için muvaffak olmaya ihtiyacımız var. Onun için de çok çalışmaya ihtiyacımız var. 2019'a giden bir süreçteyiz. 2019’u şöyle ele alabiliriz; 2023 Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı ama 2019 Atatürk'ümüzün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a gelişinin yüzüncü yıl dönümü. Onun için önümüzdeki 2019 tarihi Aynı zamanda 19 Mayıs'ın da seneyi devriyesi olarak önemli bir tarih. Önümüzde 2 senelik yoğun çalışacağımız bir dönem var.  Bu 2 senelik süreç gerek siyasi anlamda gerekse de hizmetler anlamında ülkenin İhya edilmesi, mamur edilmesi ve imar edilmesi yönünde mücadelemizin önemli bir aşamasını oluşturuyor.“ şeklinde konuştu.