Başkan Yılmaz'dan Köylülere İçiniz Rahat Olsun Mesajı

TAKİP ET

Samsunun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra ilçesi Galeriç bölgesindeki Yörük Köyü'nü ziyaret etti.

 

Samsunun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra ilçesi Galeriç bölgesindeki Yörük Köyü’nü ziyaret etti. Köylüler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Başkan Yılmaz, halen daha köylülerin Kuş Cenneti’nden çıkarılacağı yönünde dedikodular yapılarak burada köylülerin rahatsız edildiğini söyledi.


 Köylüleri rahatlatan açıklamayı bizzat kendi yapan Yılmaz “Benim bütün derdim bu alanı daha değerli hale getirmek. Yusuf Ziya Yılmaz’ın derdi bu. Bunu da ancak sizinle beraber yaparız. Siz olmadan Kuş Cenneti olmaz” dedi. 

Samsunun Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde bölgeyi istila eden yazlıkların yıkılmasının ardından bölgedeki kuş popülasyonunda her geçen gün artış görüldüğünü belirten Başkan Yılmaz, yazlıkları yıkılan vatandaşların köylüleri rahatsız ederek “Sizin de evlerinizi yıkacaklar” diye sürekli tedirginlik yarattıklarını söyledi. Köylülere rahat olun diyen Yılmaz,”Burada sahildeki işgalcilerin binalarını yıkarken köylülerin de binalarını yıkacaklar diyerek sürekli sizleri rahatsız etmeye kalktılar. Çok şey söylediler. Biz de burada köylülerimizi bırakın rahatsız etmeyi onların hayatını kolaylaştıracak ne varsa yaptık. Evlerini ahırlarını boyadık. Çitlerini tamir ettik. İnsanın olmadığı yerin değeri yok. Çünkü Kuş Cennetimiz köylülerimiz ile birlikte çok daha güzel.  Bizim hiçbir zaman köylülerimizi rahatsız etmek gibi bir düşüncemiz olmadı olamaz da” diye konuştu.

Dışarıdan gelip alanı istila edercesine bir yazlık yapıldığını belirten Yılmaz, “ Bölgemizi o işgalden temizleyebilmek için çok mücadele verdik.  Buraya yazlık yapanlar buranın değerini düşürenlerdi. Bizim tek derdimiz alanı daha değerli hale getirmekti. Çok şükür bunu da başardık. Şu an bölge Unesco listesinde. Daimi liste için de tüm çabalarımız sürüyor. İnşallah buranın çok daha değerli hale gelmesini siz köylülerimizle birlikte yapacağız. Asla ve asla dedikodulara kulak asmayın. Buranın gerçek sahibi sizsiniz. Hazine arazisini istila edercesine yazlıklar yapanlar değil” ifadelerini kullandı. 

Ziyaret köylülerle hatıra fotoğrafı çekimi sonrası sona erdi.