Başkan Zihni Şahin Gülsan esnafıyla buluştu

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, iftar programının ardından Gülsan Sanayi esnafıyla sohbet çayında bir araya geldi. Başkan Şahin, "Yeni yer yapılmadan esnafımızı taşımayacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin önceki akşam Gülsan Sanayi esnafıyla bir araya geldi. Başkan Şahin'le görüşen sanayi esnafı, en çok merak ettiği konulardan olan Gülsan Sanayi'nin ne zaman yıkılacağıyla ilgili sorulara cevap verdi. 

'KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK'

Esnafa yeni yer yapılmadan taşınmanın olmayacağını söyleyen Başkan Şahin, "Esnafımızın içi rahat olsun, yeni yer ayarlanmadan buradaki dükkanlarınızdan çıkarılma işlemine başlanılmayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın her zaman yanındayız. Burada kimse mağdur edilmeyecek. Belediyenin daha önceki satın aldığı yerler dahi yıkılmayacak. Herkesin gönlü rahat olsun" dedi. Esnafın kafasındaki soru işaretlerini silen Şahin'e, vatandaşlar alkışla karşılık verildi. Daha sonra Başkan Şahin'e sarıldı. 

ODA BAŞKANI AYDIN'DAN AÇIKLAMA

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı (SMSO) Eyüp Aydın'da Başkan Şahin'le yaptıkları toplantıya ilişkin Samsun Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Esnafımızla iftar sofrasında bir araya geldik. Başkanımızda bizim yanımızda yer aldı. Esnafımızla bir toplantı gerçekleştirdi. Güzel bir birliktelik sağlandı. Oda olarak bir kooperatif kurma aşamasındayız. Yer belirlemeye çalışıyoruz. Başkanımızda bize desteklerini esirgemedi. Yer konusunda ve istimlak konusunda destek vereceğini söyledi.  O süreci başlatmak istiyoruz.  O sürecin ardından yeni bir yer için adım atmış olacağız" diye konuştu.

'750 DÖNÜMLÜK ALAN TESPİT ETTİK'

Toybelen mevkisinde yapımı devam eden sanayi bölgesiyle alakalı olarak bilgi veren Aydın,"Oranın yapımı devam ediyor. Orası ufak çaplı önleyici sanayiler için yapılan bir alan. Alt yapısı hazırlandı, talep olursa orası da aktif hale getirilecek. Bizim buradaki kendi esnafımız o alanı istemiyor.  Daha geniş, hep bir arada oldukları bir yer istiyorlar. Bununla ilgili yine Toybelen mevkisinde çalışmalarımız sürüyor. 750 dönümlük bir alan tespit ettik. Kooperatifimizi de bu hafta veya önümüzdeki hafta içi kuracağız. Orayla ilgili istimlak çalışmasını başlatacağız" ifadelerini kullandı.  Başkan Şahin'in Gülsan Sanayi'de esnafla bir araya geldiği toplantıda,  Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı (SMSO) Eyüp Aydın ve oda yönetimi, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, Samsun Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kaynak; samsungazetesi