Başkanvekili Çakır SMMMO üyelerini ağırladı

TAKİP ET

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Samsun Şube Yönetimi Muhasebe Haftası programları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır'ı ziyaret etti.

SMMMO Başkanı Hayrul Kayar ve beraberindeki heyeti ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, ticari faaliyet gösteren tüm firmaların zorunlu olarak başvurduğu muhasebecilerin zor bir meslek icra ettiklerine değinerek; “Bir firmanın tüm gelir ve giderlerini tutan, ödemelerini takip eden siz muhasebecilerin işleri çok zor. Allah yardımcınız olsun. Ancak son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir nebzede olsa bir takım işlemler kolaylaşmıştır diye düşünüyorum.

Ülkemizin geçmişteki en büyük sorunlarından birisi kayıt dışı açılan iş yerlerinin takibinin yapılamamasıydı. Yabancı ülkelerde devlet kayıtlarında kuruluşu 1700’lü yıllara kadar uzanan köklü firmalar varken Türkiye’de bu tarih çok daha yakınlarda. Samsun’dan örnek verecek olursak kuruluş yılı 1950 ve öncesine ait vergi mükellefi olan bir iş yeri bulmak çok zordur bence. Bu zorlu meslekte tüm muhasebecilere ve mali müşavirlere kolaylıklar dilerim. Muhasebeciler haftanızı kutlarım” dedi.w