Bekçilik Mülakat Sonuçları Açıklandı

TAKİP ET

Bekçilik mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2019 yılı 1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği mülakat sonuçları uzun zamandır bekleniyordu. Sonuçlar erişime açıldı. Türkiye genelinde 8 bin, Samsun'da ise 90 bekçi alınacak.

Heyecanla beklenen 2019/1.Dönem ve 2019/2.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. bekçilik sınav sonuçları açıklandı. Mülakat sonuçlarını bekleyen adaylar sonuçlarını 'www.pa.edu.tr' adresi üzerinden sorgulayabiliyor.

Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek, resmi internet sitesi üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat kabul edilecek.

Yapılan açıklamada; "Asıl adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte (gerekli belgeler planlama yapılan İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecektir) ilan tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde planlandığı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Yedek olarak belirlenen adaylara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak belirlenen adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.
Yedek olarak belirlenen adaylar planlama yapılması halinde planlandığı ildeki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından sırası ile çağrılacaktır." denildi.
DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL İLERLEDİ?
Adaylar Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına girmeden önce müracaatı alındıktan sonra ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirildi. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği girişsınavı, yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav aşamalarıyla devam etti.
Müracaat kabul komisyonu tarafından başvuruları kabul edilen adaylar; aynı gün içerisinde ilgili Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirildi.
Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından, adaylar hakkında Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olur veya Olamaz” şeklinde karar verildi.
Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olamaz” kararı verilen adaylar sınav aşamalarına devam edemedi.
Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltildi, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmedi. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayıldı.
Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluştu.
Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazandı.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına alındı.
Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcutdurumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yaptı.
Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirildi.
Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayıldı.
Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) kendilerine duyurulan yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutuldu.Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirildi ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verildi.
Kaynak:Samsungazetesi
 

Bekçilik Mülakat Sonuçları