Bem Bir Sen Samsun Şubesi'nden üyelerine özel hediye

TAKİP ET

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Bem Bir Sen Şube Başkanlığı tarafından Bem Bir Sen'in Merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci anısına ithafen bastırılmış olduğu 'Gölgedeki Zafer Kût'ül Amare' kitabının dağıtımına başlandığını açıkladı.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli yapmış olduğu açıklamada dağıtımına başlanan “Gölgedeki Zafer Kût’ül Amare” kitabının sendika üyelerinden yoğun ilgi gördüğünü belirterek; “ Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcımız ve Bem Bir Sen Genel Başkanımız Levent Uslu'nun Himayelerinde Samsun Bem Bir Sen Şube Başkanlığımızca  Merhum Genel Sekreterimiz İbrahim Keresteci anısına ithafen bastırılmış olan kitap üyelerimize sendikamızın kültürel bir hizmeti olarak  ücretsiz bir şekilde dağıtımına başlandı.” Dedi.

Gayretli Bem Bir Sen’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek; “Bazı zaferler vardır ki büyük, önemli ve efsanevîdir. Kût'ül Amâre de bunlardan biridir. "Mânâ" ile "madde"nin mücadelesidir.  Sonuçları itibariyle Osmanlının "son şeref madalyası", Kurtuluş Savaşımızın "ilham kaynağı"dır. Lâkin "millî hâfızamız"dan silinmiştir. O yüzden öksüz ve de mahzundur. Böyle muhteşem bir zafer birçok sebepten gölgede kalmıştır. Ancak okuyup öğrendikçe aydınlığa çıkacaktır.Öte yandan ecdadımızı lâyıkıyla tanıdıkça onların ruhu şâd olurken bizlerinde güveni artacaktır. Gölgedeki Zafer Kût’ül Amare kitabı ile üzeri örtülmüş bir zaferi yeniden üyelerimize hatırlatmak istedik.” Dedi.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli sendika olarak sadece maddi kazanımları için mücadele etmediklerini belirterek; “Üyelerimizin kültürel ve sosyal hayatlarına dair çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde yetkili sendika olarak üyelerimizin maddi kazanımları konusunda en üst düzeyde mücadelemiz verilmekte. Öte yandan da üyelerimizi kültürel hayatlarına renk katma, ülkemizin birlik ve beraberliğine harç olma niyeti ile çalışmaktayız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Basını yaptığımız ve dağıtımına başladığımız Gölgedeki Zafer Kût’ül Amare kitabı şimdiden tüm üyelerimize hayırlı olsun. Bem Bir Sen'li olmak bir gururdur ve bu gururu hep birlikte yaşayalım.” dedi.

Bem Bir Sen Samsun Şubesinden üyelerine özel hediye