Bem-Bir-Sen yönetimi İtfaiyecilerle biraraya geldi

TAKİP ET

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, İtfaiye Haftası nedeniyle Samsun İtfaiye Dairesi çalışanları ile biraraya geldi.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, İtfaiye Haftası nedeniyle Samsun İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin’in düzenlediği kahvaltı programına Başkan Yardımcısı Savaş Gayretli, Büyükşehir Belediyesi işyeri temsilcileri Mehmet Kaya, Uğur Şenel ve Kamil Başer ile birlikte katıldılar.



Başkan Sever burada yaptığı konuşmada, “Yetkili sendika olarak özellikle toplu sözleşme masalarına getirmiş olduğumuz bu sorunlardan çözülenler oldu, çözülmesi için söz verilenler oldu, üzerinde ısrarla durduğu problemler oldu. Herkesin koşarak kaçtığı herhangi bir yangın olayında veya her türlü doğal afette hep yanımızda gördüğümüz; halkın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden canları pahasına görev yapan itfaiyecilerin sorunlarına daha yakından bakılarak çözüm üretmek en büyük görevimizdir. En zor koşullarda bile her türlü zorluğa göğüs gerip, yangının içine girerek tanımadıkları hayatları kurtaran itfaiye çalışanlarımızın, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi saygın ve güvenilir bir yere ulaştırılmasını sağlayan yetkili tek sendika Bem-Bir-Sen olmuştur.”



İTFAİYECİLİK MEMURİYET SINIFI OLARAK KABUL EDİLMELİDİR

Meslek liselerinde itfaiyecilik bölümü bulunmasına, yüksekokullarından mezunlar verilmesine rağmen, itfaiyecilik halen kendi mesleki sınıfına kavuşmadığına dikkat çeken Sever: “Mesleki yeterlilikle ilgili yapılan çalıaşmaları yeterli bulmamaktayız. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak düzenleme ile itfaiyecilerimiz memuriyet sınıfına dahil edilmelidir. 62. Hükümettin bir an önce konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapmasını ve İtfaiye teşkilatı mensuplarının da tıpkı bir Silahlı Kuvvetler Mensubu, Polis teşkilatı mensubu gibi mesleki bir sınıfa kavuşturulmasını bekliyoruz. Ayrıca genel itibariyle memurlar arasında yaşanan derece kademe sorununun da bir an evvel çözülmesini bekliyoruz.” Bugün itfaiyeci arkadaşlarımızın çözülmemiş sorunlarının takipçisi de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bem-Bir-Sen olacaktır. İtfaiye Haftanızı yeniden kutluyor, Ateşin Yürekli Kahramanları’nı her zaman olduğu gibi Cenab-ı Hakka emanet ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.