BES'ten Çevreye Duyarlı Çalışma

TAKİP ET

Çarşamba'da kurulumu devam eden biyokütle enerji santrali, çevreye duyarlı bakım çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Çevre halkından 'detaylı bakım için çıkan sesler nedeniyle' pankartla özür dileyen OKE, 'Buhar salımı' ile ilgili de bilgilendirme yaptı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çevreci yakıt olarak kullanacağı tarım ve orman ürünleri stoklamasını sürdüren biyokütle enerji santrali, faaliyet öncesi bakım çalışmalarını da uzman ekipler eşliğinde yapmaya başladı. 

Çevreye duyarlı bir çalışma sürdüren OKE şirketi, günler öncesinden santral önüne astığı pankartla 'çevre dostu santral üretimi için temiz baca çalışması yapmaya başladığını duyurarak, çevre halkından istem dışı çıkan sesler nedeniyle 'özür dileyerek', sorumluluk örneği göstermesiyle örnek bir çalışmaya imza attı. 

KÖYLÜLERE SÜREKLİ İRTİBAT

Uzmanlar eşliğinde yapılan baca temizlik çalışmasında 'bacalardan çıkan temiz su buharları konusunda da' çevreye hiç bir zararı olmadığını duyurarak, 'önceden uyarmasıyla da çevre dostu, çalışmasını sürdürdü. Konunun uzmanları temiz bir baca ve iyi bir filtre sistemiyle 'zaten yenilebilir temiz enerji olan biyokütlenin' çevreye hiç bir zarar vermediğinin faaliyete geçtiğinde de görüleceğini belirtti. Bir yıl kullanılacak tarım ve orman ürünü atıklarının stoklama çalışmalarını da sürdüren OKE Şirketi, yıllık kapasite olan 230 bin tonluk alımı gerçekleştirmek için çiftçilerle ve meyve ağacı yenileme çalışması yapan köylülerle de sürekli irtibat halinde çalışıyor. 

BİYOKÜTLE İYİ TARIMA DESTEK 

Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından kurulan biyokütle enerji santrali, önümüzdeki günlerde buharlama yöntemiyle sera suyunu da hayata geçirmeyi hedeflerken, OKE bünyesinde kurulan Çiftçi Akademisi'nde de 'iyi tarım faaliyetleri, girişimci köylü kadınlarla' sürdürülüyor. Seracılık faaliyetlerini de 'santralin faaliyete geçmesiyle eş zamanlı olarak' gerçekleştirmeyi planlayan OKE şirketi, sağlıklı beslenmede gıda güvenliğinin önemine dikkat çekerek, yenilebilir enerji ile verimli tarım alanlarının desteklenmesine devam edeceklerini ifade etti. 

ROL MODEL BİR ÇALIŞMA OLACAK

Konunun uzmanları ise, seracılıkta da kullanılacak olan sıcak suyun önemine vurgu yaparak, "Biyokütle enerji santrallerinin, enerji üretiminde dahi bacalarından çıkacak olan su buharı böylesine temiz olarak, çevreye zarar vermeyecek. Bunun örnekleri başka illerde var. Şu an çıkan su buharının ne çevreye, ne doğaya, ne de atmosfere zararı bulunmuyor. Tam aksine oluşan sıcak su seracılığın gelişmesinde, dolayısıyla iyi tarımın desteklenmesinde 'rol model bir çalışma olacak. Yöre halkı santralin devreye girmesiyle endişelerinin yersiz olacağını görecek" dedi.

BES'TEN YÖRE HALKINA ÖRNEK BİLGİLENDİRME

OKE Şirketi santraldeki bakım çalışmaları öncesi çıkabilecek ses ve bacadan çıkacak olan su buharı nedeniyle yöre halkını pankartla uyardı. 

UZMANLAR: SADECE ZARARSIZ SU BUHARI 

Uzmanlarla baca temizleme çalışması yapan OKE, bacadan çıkan su buharını da yöre halkına önceden duyurdu. Uzmanlar, "Temiz enerji olan biyokütle normal faaliyete geçtiğinde de çevre dostu olacak" dedi.

BESten Çevreye Duyarlı Çalışma