Bilgin, gençlerle tecrübelerini paylaştı

TAKİP ET

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Çalışma Kurulu Şube Başkanı Elif Coşkun Bilgin, OMÜ Coğrafya Bölümü öğrencileriyle Kariyer Sohbetlerinde buluştu. Tecrübelerini gençlerle paylaşan Bilgin, hem mesleğinin inceliklerini anlattı hem de öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Çalışma Kurulu Şube Başkanı Elif Coşkun Bilgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'nde öğrencilerle biraraya geldi. Fakülte binasında düzenlenen etkinlikte hem Jeoloji Mühendisi hem de bir iş kadını olarak tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Bilgin, mesleğinin ince ayrıntılarını anlattığı gençlere tavsiyelerde de bulundu.

EN DEĞERLİ VARLIK İNSAN

Jeoloji Mühendisliği'nin, en değerli varlık olan insanın güvenliği için önemli bir meslek olduğuna işaret eden Bilgin, "Jeoloji Mühendisliği çok geniş çalışma alanı olan bir bilim dalıdır. İnşaat sektöründen madenciliğe, çevre, şehir, bölge planlamaya kadar çeşitli sektörlerde ve alanlarda olanakları bulunmaktadır. Mesela dünyanın katmanlarından jeotermal su ve petrole, baraj yapımından şehrin kurulacağı yere kadar bir çok alan jeoloji mühendisliğini ilgilendirmektedir. Jeoloji mühendisi olmak isteyenlerin matematik, fizik, kimya, coğrafya konularında başarılı olmasının yanında araştırma merakına sahip ve doğayı seven kişiler de olması gerekiyor" dedi.

SAMSUN DEPREM KUŞAĞINDA

Samsun'un Havza, Ladik, Kavak gibi ilçelerinin 1. derece deprem kuşağında olduğuna da dikkat çeken Bilgin, "Samsun merkez her ne kadar 2. derece deprem kuşağında görülse de tehlike Samsun'un çok uzağında değil. Bunun için Samsun'da zemin etütleri çok önemli. Dolayısıyla biz de Samsun halkının, insanlarımızın can güvenliklerini en üst seviyede tutmak amacıyla çalışıyoruz. Zemin etüdü iyi yapılmış bir bina elbette daha güvenlidir. Maalesef ülkemizde geçmişte çok kötü örnekler yaşadık. Ülke olarak acı tecrübelerimiz var. Bütün çabamız ve isteğimiz bir daha böyle acı tecrübeler yaşamamamız" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Bilgin, "Malumunuz 21. yüzyıldayız. Dünya çok hızla ilerliyor. Şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih etmektedir. Bu demek oluyor ki sadece diploma yeterli değil. Dünya yenilendikçe ve dönüştükçe kendimizi de yenilememiz ve dönüştürmemiz gerekiyor. Bilimsel ilerlemeleri, gelişen teknolojileri takip etmek ve yenilikleri projelerde hayata geçirmek çok önemli. Burada öğrendiğinizi daha ileriye taşımak durumundasınız. Seçtiğiniz meslek kendiniz ile mutlaka örtüşmeli" şeklinde konuştu.
 

elif coşkun bilgin