Bin liralık yardım parası PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk kuvvetleri tarafından evde verilecek

TAKİP ET

Samsun Valiliği, Korona Virüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılan bin liralık yardım parasının PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk kuvvetleri tarafından ikametgah adreslerine götürüleceğini açıkladı.

Samsun Valiliği, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde yardım almak için PTT önünde sıraya giren vatandaşların sosyal mesafa kuralına uymamalarınının ardından, vatandaşlara ödemelerin PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimleri tarafından ikametlerinde yapılacağı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Aile Çalışma ve Sosyaş Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde 81 il ve 923 ilçemizde PTT aracılığıyla 1.000 TL ödemeleri 01.04.2020 tarihinden başlamıştır. Ancak birçok ilde olduğu gibi ilimizde de vatandaşların aynı anda müracaatları için PTT şubulerine gitmesi nedeniyle yoğunluk ve bu özel döneme ait yakın temaz içinde bekleme görüntüleri oluşmuştur.

Malumlarınız olduğu üzere bu durum bulaşıcılığı hızlı ve yüksek olan koronavirüs salıgını ile mücadele kapsamında vatandaşlarımız açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı, Aİle Çalışma ve Sosyal Hizmetlet Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (PTT) ile yapılan görüşmeler sonucunda; yapılacak ödemelerin vatandaşlarımıza 03.04.2020 Cuma saat 10.00'dan bitibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimiz vasıtasıyla kendi ikametlererinde yapılmasına kararlaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

PTT yardım parası