Biokütle Elektrik Tesisi'ne karşı yapılan provokasyonlar da amaç siyasi rant ve şahsi reklam mı?

TAKİP ET

Çarşamba'da Biokütle Elektrik Tesisi'ne karşı yapılan provokasyonlar da amaç siyasi rant ve şahsi reklam mı? Sosyal medya paylaşımlarından ve yorumcuların ifadelerine göre anlaşılıyor ki, 22 Ocak Cuma günü yapılması planlanan basın açıklamasının afişinde bulunan 3 ismin beklentilerinin sadece siyasi rant ve şahsi reklam olduğu anlaşılıyor.

Çarşamba'da kurulan Biokütle Elektrik Tesisi ile provokasyonlara karşı sosyal medya hesaplarından yapılan karşı paylaşımlardan, "Amaç siyasi rant ve şahsi reklam mı?" sorusunu akıllara getirdi. 
Gerekli tüm yasal işlemlerin, onayların alınarak Çarşamba Eğercili Mahallesi'nde kurulan Biokütle Elektrik Tesisi'ne karşı yürütülen kara propagandanın halen bazı marjinal gruplar tarafından desteklendiği ve yerel halkında buna alet edildiği ifade ediliyor. 
Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda "Çarşamba Ovası hiç kimsenin kerdi reklamını yapacağı bir platform değildir" ve Eski Çevre Dernek Başkanların'dan birin de "Bu santralin karşısında olanların amacı marjinal sol gruplar olup, dertleri hükümeti yıpratmak, beni buna alet edemedikleri içinde derneği elimden aldılar" mesajını paylaşması manidar bulundu. 
Bazı köşe yazarları ve yorumcular ise ifadelerinde, "Şu bir gerçek ki bu santralin çevreci santral oldukları dünya da kabul edilmiş. Sadece dünya da değil ülkemizin çeşitli yerlerinde halen faaliyette olanları bir yana inşaatı devam eden onlarcası var. Dünyanın yöneldiği çevreci ve tarımsal atıklar üzerinden çalışacağı net ortada olan, Adana, Çukurova, Balıkesir gibi tarımın en geniş olduğu bölgelerde yapılmış olan bu santrallere karşı çıkmanın tek nedeni siyasi ranttır. Yoksa çevreye zararı olmadığını karşı olanlarda çok iyi bilmekteler." denildi. Önümüzdeki hafta yapılması planlanan toplantının da amacı siyasi rant üzerinden yerel halkı kullanmaktır" dediler.
Sosyal medya paylaşımlarından ve yorumcuların ifadelerine göre anlaşılıyor ki, 22 Ocak Cuma günü yapılması planlanan basın açıklamasının afişinde bulunan 3 ismin beklentilerinin sadece siyasi rant ve şahsi reklam olduğu belirtiliyor.