Bir Çok Ülkede Farklı Tarihlerde Kutlanan Anneler Günü Ne zaman? Anneler Gününde Ne Alınır?

TAKİP ET

Anneler Günü tüm dünyada farklı tarihlerde kutlanan özel bir gündür. Peki 2020 Anneler günü ne zaman? Anneler günü ayın kaçında olacak? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? İşte 2020 Anneler Günü ile ilgili merak edilenler.

Anneler Günü ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Bu yıl Anneler Günü 10 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

Anneler Günü için her yıl olduğu gibi annelere özel hediyeler alınacak, anne sevgisi ön plana çıkarılacak.

Her ülkede farklı zaman dilimlerinde kutlanan Anneler Günü, Rusya'da Kasım ayının son pazar günü, ABD'de Mayıs'ın ikinci pazar günü, Arjantin'de Ekim ayının üçüncü pazar günü, Yunanistan'da 2 Şubat'ta, Ortadoğu ülkelerinde 21 Mart'ta ve Çin'de ise 21 Nisan'da kutlanmaktadır.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLADI?
1864'te doğan Jarvis, 13 çocuk doğuran bir annenin 10'uncu çocuğuydu. Ama ne yazık ki kardeşlerinden birçoğu ölmüştü. Hayatta kalan 4 çocuktan biri Anna'ydı. Annesi Ann Maria Reeves Jarvis, Batı Virginia'lı savaş karşıt bir aktivist ve öğretmendi. Sağlık koşullarını iyileştirmek için kendini askerlerin hayatına adamıştı. Amerikan İç Savaşı'ndan sonra anneler için 'Arkadaşlık Günü' adı altında bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna'nın, annesi vefat ettikten sonra bu günden esinlenerek 'Anneler Günü'nü ilan ettiği söylenir.

Anneler Gününde Ne Alınır?

PARFÜM VEYA KOZMETİK ÜRÜNLERİ
Güzel bir koku annenizi sevindirebilirsiniz. Anneler Günü'nde parfüm güzel bir hediye olabilir. Dilerseniz cilt bakımı ile alakalı bir set alarak da annenize sürpriz yapabilirsiniz.

TEKNOLOJİK ARAÇLAR
Günümüzde akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve çeşitli teknolojik aletler güzel bir hediye fikri olabilir. Anneler Günü'nde annenizin istediği bir teknolojik aracı alabilirsiniz. Pratik mutfak aletleri veya kişisel bakım aletleri annenizi mutlu edecektir.

NOSTALJİK FOTOĞRAFLAR
Annenize en güzel hediyelerden birini de bizzat kendiniz hazırlayabilirsiniz. Renkli bir yazıcı vasıtasıyla veya fotoğrafçılar vasıtasıyla elektronik ortamlarda bulunan aile fotoğraflarınızın baskılarından nostaljik bir albüm oluşturduğunuzda emin olun anneniz bundan çok etkilenecektir.

AİLE BİR ARADA
Tüm aile fertlerinin bir arada olduğu bir resmi, büyük bir tablo yaptırarak annenize hediye edebilirsiniz. 

ÇİÇEK
Anneler Günü'nde bir çiçek ile annenizi mutlu edebilirsiniz. Annenizin çok sevdiği bir canlı çiçek alarak annenize hediye edebilir veya bir buket mevsim çiçeği alabilirsiniz.

ÇİÇEKÇİLER HAFTA SONU ÇALIŞACAK MI?
Sokağa çıkma kısıtlaması genelgesinde "Anneler Günü" ile ilgili detay yer aldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.