Bir Şehrimizde Endişe Verici 2. Dalga Belirtisi: 300'den Fazla Yeni Vaka

TAKİP ET

Normalleşme süreci ile birlikte bir çok şehrimizde görülen rehavet havası endişe verici rakamlara yol açıyor. Bir çok şehirden artan vaka sayısı haberleri geliyor.

Diyarbakır'da son bir haftalık süreçte koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı 300'ü geçti. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte, klinik ve hastanelerdeki kapasitenin dolmak üzere olduğu belirtildi.

Türkiye'de koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle Diyarbakır'da oluşan rehavet, vakalarda artışa neden oldu. 

Maske takma zorunluluğu getirildi.
Vakalardaki artışın en büyük etkisi ise vatandaşların koronavirüs tedbirlerine yeterince uymadıklarından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Koronavirüs vakalarının artmasını değerlendiren Diyarbakır Valiliği, kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu. Özellikle 1 Haziran'dan itibaren koronavirüs vakalarının artmasıyla kent merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güleoğlu sosyam medya hesabından yaptığı açıklamada maske zorunluğunu şu şekilde ifade etti:

"Değerli Hemşehrilerim,

Diyarbakır genelinde Maske Kullanımı ve Mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik.

Bu nedenle Toplum Sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10.06.2020 tarihinden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır."