Bu akşam sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı?

TAKİP ET

Yeni yılın ilk pazartesi gününde sosyal medya kullanıcıları Bu akşam sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı? gibi sorunların yanıtlarını arıyorlar.

Son olarak 4 gün süren yılbaşı kısıtlamalarının bitmesi ile birlikte hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri sorgulamaları başladı. Vatandaşlar yeni yılla birlikte bu akşam sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı? sorularının yanıtlarını aramak için sosyal medya hesaplarından cevaplar aramaya başladılar. 
4 günlük yılbaşı kısıtlamalarının bitmesinin ardından hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelge detayları sorgulamaları devam ediyor. Bilindiği üzere; hafta içi belirlenen saatlerde hafta sonu ise tüm günü kapsayacak şekilde kısıtlamalar uygulanıyor. 
İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Sonuç olarak yeni bir karar alınana kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak ve alınan kararlar devam edecek.
Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk uygulaması 04.12.2020 Cuma günü saat 21.00'de başlayıp 07.12.2020 Pazartesi günü saat 05.00'de son bulmuştu. 
Alınan bu kararlarla ilgili yeni kararlar için Cumhurbaşkanlığı kabinesinin yeni toplantısına gözler çevrilmiş durumda. 

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı