Bu Kan Sizi Unutur mu? Kan Bağışı Kampanyası

TAKİP ET

Samsunspor Yönetimi, Teknik heyeti, Futbolcular ve Taraftar Grupları ile Türk Kızılayı olarak 'BU KAN SİZİ UNUTUR MU' sloganı ile Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek kan bağışı kampanyasına 18-65 yaş aralığında bulunan tüm Samsun halkını resmi kimlik belgeleri ile kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Samsunsporumuzun kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig müsabakasına giderken, saat:09.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış, Samsunsporumuzun üç oyuncusu (Muzaffer BADALIOĞLU, Mete ADANIR, Zoran TOMİÇ), teknik direktörü (Nuri ASAN) ve şoförü (Asım ÖZKAN) hayatını kaybetmiş, kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştır. Samsunspor'un kazazedelerine ilk yardımı hemen geriden gelen ve Diyarbakırspor deplasmanına gitmekte olan Çarşambaspor kafilesi yapmıştır. Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve görevliler, kazaya uğrayan Samsunsporluları tek tek otobüsten çıkartıp Havza Devlet Hastanesi'ne taşımış ve tedavileri için kan vermişlerdir. Ayrıca kaza sonrasında kazada yaralanan sporcularımızın sevk edildikleri hastanelerde halkımız kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturmuşlardır.
Türk Kızılayı’nın ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere yürüttüğü Ulusal Güvenli Kan Temini Programı kapsamında 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden spor şehitlerimize, yaralanan ve sakat kalan sporcularımıza ithafen “BU KAN SİZİ UNUTUR MU” sloganı ile Samsunspor ve Türk Kızılayı işbirliğinde 20 Ocak 2017 tarihinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenlenecektir. Samsunspor Kulübünün 20 Ocak 2017 tarihindeki Futbol Şehitlerini Anma Programı içerisinde saat:12.00-12.30 arasında Samsunspor Yönetici ve Futbolcular ile Taraftar Grupları kan bağışı yapacaklardır. Kampanya kapsamında alınacak kanlar sağlık kuruluşlarında tedavileri esnasında kan ve kan ürününe ihtiyaç duyan hastalara kullanılacaktır.
Samsunspor Yönetimi, Teknik heyeti, Futbolcular ve Taraftar Grupları ile Türk Kızılayı olarak “BU KAN SİZİ UNUTUR MU” sloganı ile Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek kan bağışı kampanyasına 18-65 yaş aralığında bulunan tüm Samsun halkını resmi kimlik belgeleri ile kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. 
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.


Tarih : 20 Ocak 2017 Cuma
Saat   : 12.00
Yer    : Samsun Cumhuriyet Meydanı 

“BU KAN SİZİ UNUTUR MU”