Büyükşehir Meclisi'nden Şehit Ailelerine Vefa

TAKİP ET

Şehit anne ve babalarına ücretsiz mezar yeri verilmesi maddesi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonundan oy birliği ile geçti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısı belediye meclis salonunda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. 71 gündem 2 gündem dışı olmak üzere toplam 73 gündem maddesi komisyonda görüşüldü. 73 maddeden 3’ü oy çokluğu, 70’i ise oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi. Meclise havale edilen maddeler arasında ‘şehit anne ve babalarına ücretsiz mezar yeri verilmesi maddesi’ de yer aldı. 

ÜCRETSİZ MEZAR YERİ

Şehit Anne ve babalarına istemeleri halinde 2 kişilik ücretsiz mezar yeri vereceklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Kukuş, “Bu vatanın istiklali ve istikbali için verilen mücadeleyi asla unutmayacağız. Bu nedenle anne ve babalarının yanında olmak ve onların acılarını bir nebze olsun hafifletmek için Türkiye Harp Malulü Gazi Dul ve Yetimleri Derneği ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Samsun Şubesi tarafından verilen dilekçeye istinaden şehit anne ve babalarının talep etmeleri halinde, ‘Şehit anne veya babasının vefatı halinde Derecik Mezarlığında iki kişilik ücretsiz mezar yeri tahsis edilmesi’ ile ilgili evrakımızın meclise sunulmak üzere havale edilmesini arz ederim” dedi.

4 İLÇEYE 9 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Gündem dışı olarak Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığından komisyona gelen ve 19 Mayıs, Tekkeköy, Bafra ve Terme ilçelerinde kullanılacak olan 9 Milyon TL ile ilgili madde de komisyondan oy birliği ile geçerek meclise havale edildi. 

Kaynak; samsungazetesi