Büyükşehirden mezarlıklara kapsamlı bakım

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri merkez ve ilçelerdeki mezarlıkların temizlik ve bakım çalışmalarını düzenli periyotlarda sürdürüyor.

Şehrin en çok ziyaret edilen Asri, Tepecik, Kıran ve Derecik başta olmak üzere tüm mezarlıklarında gerekli tedbirleri alan Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşların rahat ve huzur içinde ziyaretlerini gerçekleştirmesi için temizlik çalışmalarına hız verdi.
Mezarlıklarda ot temizliği, budama, yürüyüş yollarının bakımı ile ilaçlama da yapılıyor. Bir taraftan temizlik ve bakım çalışmaları devam ederken bir taraftan da cenaze hizmetleri aksatılmadan yürütülüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Nisan ayından itibaren Asri Mezarlık'ta 30 dekar, Tepecik Mezarlığı'nda 7 dekar ve Çarşamba Mezarlığı'nda 14 dekar alanın temizliği yapıldı.

Yapılan temizlik çalışmaları çerçevesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun’da teknesiyle karaya çıkaran kaptan Mustafa Karakaş'ın Asri Mezarlık'taki mezarının da bakımı yapılarak otlardan temizlendi. Bu çalışmaları yaz kış yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Mustafa Demir, Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için kuruyan otlar, dikenler, atılan çöp ve katı atıklar büyük bir titizlikle temizlendi. Yaptığımız çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı titizlikle sürdürülecektir dedi.

Büyükşehirden mezarlıklara kapsamlı bakım